Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Přílohy
Přečteno: 1624x

Pečená rýže

Ingredience
- +
  • rýže: 200 g
  • cibule: 1 ks
  • olej
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Pečená rýže - recept

Pečená rýže – recept

Troubu předehřejeme na 200 °C, cibuli nakrájíme najemno. V nádobě, která se hodí do trouby, rozehřejeme olej a cibuli na něm zesklovatíme (pozor, aby nám nezhnědla). Rýži propereme pod tekoucí vodou a přidáme k cibuli. Podle typu rýže přidáme vodu (u bílé rýže volíme dvojnásobný objem vody než máme rýže, u celozrnné rýže přidáme ještě cca 50 % vody navíc) a rýži osolíme (můžeme přidat i koření podle chuti, např. kari).

Rýži přivedeme na sporáku k varu, přikryjeme a vložíme do trouby, kde ji pečeme podle druhu 30 (bílou) až 60 minut (celozrnnou). Vyzkoušíme, zda je rýže hotová a podáváme ještě horkou. Pokud potřebujeme udržet teplotu, jednou z možností je například zabalení do deky a vložení pod peřinu.

Pečená rýže se hodí k masům nebo zeleninovým jídlům, která obsahují alespoň trochu šťávy, aby výsledné jídlo nebylo suché. Podle chuti můžeme do rýže přidat zelený hrášek nebo kukuřici.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Višňová marmeláda

Ostatní: Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky…

Věnečky z odpalovaného těsta

Dezerty: Věnečky z odpalovaného těsta

Do hrnce dáme vařit vodu, tuk na pečení a sůl. Když je vše horké, zasypeme směs moukou a za stálého míchání…

Profiterol

Dezerty: Profiterol

Odpalované těsto připravíme tak, že vodu s máslem zahřejeme v hrnci. Když začne voda vřít, přidáme prosátou mouku…

Dýňový salát

Přílohy: Dýňový salát

Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme,…