Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Chilli omáčka sriracha Přílohy
07. 06. 2018 Přečteno: 3481x

Chilli omáčka sriracha

Ingredience
- +
  • chilli papričky: 150 g
  • stroužky česneku: 1 - 2 ks
  • jablečný ocet: 30 ml
  • třtinový cukr: 1 PL
  • sůl: 0.5 KL
  • převařená voda: 1 - 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Chilli omáčka sriracha - recept

Omyté a osušené chilli papričky zbavíme stopek a nakrájíme i se semínky na menší kousky. Všechny ingredience kromě jablečného octa rozmixujeme nahrubo a podle potřeby zředíme převařenou vodou. Směsí naplníme čisté sklenice, přikryjeme potravinovou folií a necháme asi 5 dní na teplém, tmavém místě. Každý den chilli omáčku promícháme. 

Chilli omáčka sriracha začne po několika dnech kvasit a začnou se v ní tvořit bublinky. Přidáme do ní jablečný ocet a rozmixujeme dohladka. Omáčkou naplníme čisté sklenice a skladujeme v lednici, kde nám vydrží několik měsíců. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

mrkvový krém s chilli.jpg Přílohy

Mrkvový krém s chilli

Mrkve, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a restujeme. Jakmile začne zlátnout přidáme česnek a poté ještě asi minutu…

nakladane-feferonky.jpg Přílohy

Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat. Česnek je nepovinná přísada, ale dodá feferonkám "další rozměr". Feferonky omyjeme, případné…

mexicka-polevka.jpg Přílohy

Mexická polévka

V hrnci na troše oleje orestujeme nadrobno nakrájenou šalotku a klobásu. Ke konci přidáme orestovat nadrobno nakrájenou chilli papričku zbavenou semínek. Přimícháme protlak, fazole, kukuřici a zalijeme horkým…

dabelska-smes-na-topinky.jpg Přílohy

Ďábelská směs na topinky

Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme je na malé kostičky, cibuli a chilli papričku nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, necháme na něm zesklovatět cibuli, přidáme chilli, mleté maso a necháme…

churros-s-chilli-cokoladou.jpg Přílohy

Churros s chilli čokoládou

V nepřilnavém kastrolku přivedeme k varu vodu s olejem. Za stálého míchání přisypáváme prosátou mouku smíchanou s prosátým cukrem a se solí. Mícháme tak dlouho, dokud se nevytvoří tuhé těsto, do kterého po…

Tip na recept

Pečené jelito se zelím

Pečené jelito se zelím

Jelita propícháme na několika místech špičatou špejlí nebo vidličkou, dáme do pekáčku vymazaného trochou sádla, přilijeme malé množství vody (jen aby se jelita nepřipalovala) a pečeme zakryté při 150 °C asi 25…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Rybí závitky se slaninou

Předkrmy a chuťovky: Rybí závitky se slaninou

Lososa nakrájíme na klínky přibližně 4 x 2 cm, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Necháme 20 minut…

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…

Jelení guláš

Hlavní jídla: Jelení guláš

Maso na jelení guláš očistíme a nakrájíme na kostky. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a vložíme maso, které ze…

Gnocchi se špenátem

Hlavní jídla: Gnocchi se špenátem

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka (asi 10 - 15 minut podle velikosti brambor). Ještě horké…