Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Džem z rynglí Ostatní
22. 08. 2018 Přečteno: 2201x

Džem z rynglí

Ingredience
- +
  • ryngle: 1000 g
  • cukr krupice: 100 g
  • citrusový pektin: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Džem z rynglí – recept

Ryngle omyjeme, zbavíme stopek a pecek, dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k rynglím a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek cukru (můžeme dát méně i více, podle chuti a sladkosti rynglí – dokonce pokud jsou ryngle velmi sladké, nemusíme použít už vůbec žádný další cukr) a vaříme do zhoustnutí. V případě potřeby můžeme přidat citronovou šťávu nebo kyselinu citronovou, marmeláda ještě více zhoustne. Průběžně můžeme zkusit požadovanou konzistenci, když lžičku marmelády kápneme na studený talíř. Můžeme samozřejmě použít i hotový želírovací produkt podle návodu.

Důkladně omyjeme a osušíme sklenice i víčka a plníme do nich hotový džem, pevně zatáhneme víčka a obrátíme sklenice dnem vzhůru na 10 - 15 minut. Sklenice s džemem uchováváme na tmavém a chladném místě a po otevření uchováváme v lednici.

Džem z rynglí se skvěle hodí na chleba nebo do bílého jogurtu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

visnova-marmelada.jpg Ostatní

Višňová marmeláda

Vypeckované višně překrájíme na menší kousky, nebo je můžeme rozmixovat. Záleží, zda chceme mít v marmeládě kousky višní. Ideální varianta je část rozmixovat a část pokrájet. V hrnci višně zalijeme studenou…

zavarovani-tresni2.jpg Ostatní

Podrobný návod, jak na zavařování třešní - v troubě i v hrnci

U každého zavařování třešní musíme v první řadě dbát na čistotu. Sklenice a víčka se musí blýskat čistotou, je tedy nutné je čerstvě umýt a pak…

svestkova-povidla_recept2.jpg Ostatní

Vyrobte si poctivá povidla tak, jak je dělaly naše babičky na venkově

Dříve za časů našich předků nebylo mnoho možností, jak uchovávat úrodu, proto se začala vařit povidla. Nejčastěji se vyrábějí povidla ze švestek, ale…

marmelada-z-mirabelek2.jpg Ostatní

Marmeláda z mirabelek

Mirabelky omyjeme, zbavíme stopek a pecek a rozmixujeme tyčovým mixérem. Směs dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k mirabelkám a 5 minut povaříme. Dosypeme…

merunkova-marmelada.jpg Ostatní

Meruňková marmeláda

Meruňky omyjeme, zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky. Kousky meruněk dáme do hrnce a krátce povaříme. V misce smícháme pektin se 4 lžičkami cukru, přidáme ho k meruňkám a 5 minut povaříme. Dosypeme zbytek…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

S barfováním souhlasím. Krmím tak kočky i pejska. Granule mají k dispozici pořád, i když nejsem doma. Krmení b...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Doporučené recepty

Hrášková polévka z mraženého hrášku s krevetami

Polévky: Hrášková polévka z mraženého hrášku s krevetami

Na olivovém oleji orestujeme šalotku. Přidáme kari pastu, zalejeme trochou vody a důkladně zamícháme. Necháme…

Rib eye steak

Hlavní jídla: Rib eye steak

Aby se rib eye steak udělal tak, jak má, musí mít maso pokojovou teplotu a tloušťku asi 3 - 4 cm. Do masa jemně…

Hrníčková bábovka

Dezerty: Hrníčková bábovka

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme…

Domácí jitrnice

Hlavní jídla: Domácí jitrnice

Vepřové maso povaříme do poloměkka a plíce povaříme do měkka. Česnek oloupeme a prolisujeme. Syrová játra pomeleme…