Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Broskvová marmeláda Ostatní
11. 10. 2017 Přečteno: 5113x

Broskvová marmeláda

Ingredience
- +
  • zralé broskve: 1 kg
  • cukr krystal: 400 g
  • citrónová šťáva: 100 ml
  • 10 g citrusový pektin: 10 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Broskvová marmeláda - recept

Broskve očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ho hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a přidáme 10 g citrusového pektinu, který jsme si smíchali s vrchovatou lžící cukru. Důkladně zamícháme a po chvíli přidáme zbývající cukr. Povaříme asi 10 minut a ovoce dvakrát prošťouchneme mačkadlem na brambory. Broskvová marmeláda se ještě horká plní do sterilizovaných sklenic.

Pro jistotu se broskvová marmeláda může ještě zavařit při 80 °C 20 minut. Sklenice skladujeme v suchu a chladu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Kokosová zmrzlina

Dezerty: Kokosová zmrzlina

Nejprve si do hrnce vlijte mléko i smetanu ke šlehání a také vsypte kokos. Vše povařte na středním plamenu několik…

Řecký gyros

Hlavní jídla: Řecký gyros

Na nudličky nakrájíme vepřové maso, přidáme gyros koření a 10 minut smažíme na olivovém oleji. Do bílého jogurtu…

Lívance z kvásku

Dezerty: Lívance z kvásku

Všechny suroviny vložíme do mísy a umícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi 1 hodinu…