spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

vyhledáno 159 receptů

Přílohy

Zelný salát

Zelí očistíme a velkým ostrým nožem nasekáme na proužky. Neměli bychom ji dávat do mixéru, ale opravdu sekat. Takto nakrouhané zelí trochu posolíme, necháme odležet a pak rukama pořádně promačkáme....

Přílohy

Lehký bramborový salát

Salátové brambory uvaříme ve slupce doměkka, následně je ještě teplé krájíme na plátky. Teplé brambory rozložíme do mísy, opepříme, osolíme a zasypeme najemno nakrájenou cibulí. V teplém vývaru si...

Přílohy

Červená čočka jako příloha

Cibulku si nakrájíme najemno a necháme ji na másle zpěnit dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a petržel a zhruba pět minut restujeme. Potom přidáme červenou čočku, loupaná rajčata a...

Přílohy

Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme...

Přílohy

Domácí tortilly

V misce smícháme hladkou mouku se solí. Pomalu přiléváme olej a vlažnou vodu. Z vypracovaného těsta rozdělíme 4 dílky, které vyválíme na tenkou tortillu. Opékáme na suché pánvi a plníme dle chuti.

Přílohy

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku...

Přílohy

Glazovaná mrkev na medu

Mrkev očistíme a povaříme na prudkém ohni v osolené vodě asi 3 - 4 minuty. Poté uvařenou mrkev blanšírujeme. Dáme pod ledovou vodu zcela vychladnout. Na pánvi na másle mrkev osmahneme. Posolíme,...

Přílohy

Špenát z kopřiv

Omyté kopřivy spaříme v horké vodě. Po okapání nasekáme na jemno. Na sádle osmahneme nakrájenou na kostičky cibuli, přidáme kopřivy, lehce podlijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek se solí,...

Přílohy

Zapečená zelenina

Cuketu a mrkev nakrájíme na tenká kolečka nebo kostičky, cibuli a česnek nadrobno. Na pánvi osmahneme na rozehřátém másle mrkev, zalijeme zeleninovým vývarem a dusíme asi 5 minut. Přidáme cibuli,...

Tip na recept

všechny recepty >

Vepřové výpečky

Omyté a osušené vepřové maso nakrájíme na větší kostky, cibuli a česnek nahrubo. V pekáčku smícháme maso, cibuli, česnek, osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou a důkladně promícháme. Pekáček přiklopíme a...

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Kuřecí rizoto s hráškem

Rýži několikrát propláchneme. Do hrnce nalejeme olej a máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji. Vsypeme rýži  a asi 10 minut za stáleho míchání restujeme. Poté přidáme nasekaný česnek a víno, které...

Ostatní:

Papriková omáčka k masu

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové koření a...

Hlavní jídla:

Bramboráky

Oloupané brambory nastrouháme nahrubo, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, kmín, prolisovaný česnek a promícháme. Brambory pustí trochu vody, kterou slijeme. Zaprášíme moukou a přidáme mléko, vše opět důkladně...

Nápoje:

Kmínový čaj

Kmín zalijeme vroucí vodou, necháme asi 10 minut louhovat a scedíme.  Kmínový čaj pomáhá proti nadýmání a pro lepší trávení, u dětí eliminuje bolesti při nadýmání a plynatosti. Dospělým můžeme kmínový čaj obohatit o špetku zázvoru a fenyklová semínka. 

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte