spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Přílohy

recept

Pita chléb

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hladká mouka: {250} g 

sůl: {0,5} KL 

voda: {150} ml  

olivový olej: {1} PL 

krystalový cukr: {0,25} KL

sušené droždí: {1} KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Pita chléb – recept

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku. Moukou posypeme plechy na pečení a na 5 minut je necháme nahřát v troubě na 220 °C. Placky na plechy přeneseme a pečeme v troubě krátce, aby se nám nevysušily. Po vytažení z trouby placky zabalíme do utěrky, tím kůrka zůstane měkká a placky nám neokorají. Pita chléb plníme podle chuti.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Domácí tortilly

V misce smícháme hladkou mouku se solí. Pomalu přiléváme olej a vlažnou vodu. Z vypracovaného těsta rozdělíme 4 dílky, které vyválíme na tenkou tortillu. Opékáme na suché pánvi a plníme dle chuti.

Tip na recept

všechny recepty >

Restovaná kuřecí srdíčka se zeleninou

Mrkev nakrájíme na tenké proužky nebo využijeme spiralizér či speciální škrabku na zeleninové špagety. Vyloupaný hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka. Můžeme použít i mražený hrášek.  Cibuli a česnek nakrájíme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Přílohy:

Francouzská bageta

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený...

Přílohy:

Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na vále rozdělíme těsto...

Přílohy:

Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy...

Přílohy:

Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidáme malé množství mouky. Z těsta vytvarujeme 2 - 4 kuličky podle toho, jak chceme mít...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte