![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![pastýřský koláč](/img/clanky/77e8212c6c168f495760c482a84c93f4/pastýřský.jpg)
Pastýřský koláč
Ingredience
- mleté hovězí maso: 125 g
- čerstvá mrkev (nahrubo strouhaná): 2 ks
- nasekaná cibulka : 1 ks
- pyré z rajčat : 1 PL
- hovězí bujón (kostka): 1 ks
- worcester : 1 PL
- vařená petržel (větší): 1 ks
- škrob půlka lžičky (pro 4 porce celá lžička)
- vařené brambory : 450 g
- sůl dle chuti
- mletý pepř dle chuti
- mléko : 1 PL
- studená voda: 200 ml
- olej dle potřeby
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pastýřský koláč – recept
Začněte tím, že si ve vyšší pánvi rozpálíte malé množství oleje a na něm orestujete dozlatova hovězí maso. Po chvíli přidejte i nasekanou cibulku a strouhanou mrkev. Vše promíchejte a pokračujte v opékání. Asi po pěti minutách ochuťte vše worcesterem, přidejte rajčatové pyré, jeden rozdrobený bujón a vlijte asi 200 ml studené vody. Až se směs uvaří (asi za 30 až 40 minut), zahustěte ji škrobem smíchaným s trochou vody. Po dvou až třech minutách probublávání pánev odstavte ze sporáku a masovou směs naneste do zapékací mísy. Na ní pak rozprostřete rovnoměrně pyré ze šťouchaných brambor, petržele, mléka, pepře a soli. Pastýřský koláč zapékejte v troubě asi dvacet minut při teplotě kolem 190 až 200 stupňů Celsia. Podávejte teplé.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.