spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Hovězí tokáň na víně

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hovězí přední: {300} g

cibule: {1} ks 

stroužky česneku: {2} ks 

rajský protlak: {2} PL 

olej: {2} PL  

bílé víno: {150} ml

sůl 

pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Hovězí tokáň na víně – recept

Hovězí maso nakrájíme na kostky nebo nudličky. Cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji, přidáme maso s prolisovaným česnekem a orestujeme. Osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak a bílé víno. Dusíme na mírném ohni pod pokličkou asi 2 hodiny do změknutí masa. Hovězí tokáň na víně podáváme s těstovinami nebo rýži.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 4 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Hlavní jídla

Segedínský guláš

Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka....

Tip na recept

všechny recepty >

Papriková omáčka k masu

V hlubší pánvi nebo v hrnci necháme na trošce oleje rozpustit polovinu másla, na kterém orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Poprášíme ji paprikou, zamícháme a ihned zalijeme horkým vývarem. Přidáme nové koření a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Hovězí jazyk s křenovou omáčkou

Hovězí jazyk dáme vařit do vody, přidáme sůl, cibuli, bobkový list a další koření. Poté uvařený jazyk opláchneme pod studenou vodou a oloupeme. Z oleje a mouky uděláme jíšku, vlijeme masový vývar, přidáme sůl, ocet,...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte