spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Hlavní jídla

recept

Grilované krevety

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

krevety: {250} g

olivový olej: {3} PL 

citron: {1} 

tymián

rozmarýn

chilli 

sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Grilované krevety – recept

Čerstvé krevety omyjeme a odstraníme jim tmavé střívko. Na grilované krevety si nejdříve připravíme marinádu. Smícháme olej, nasekané bylinky, citronovou šťávu a sůl. Krevety napícháme na špejle nebo grilovací jehly a do této směsi je ponoříme. Umístíme je asi na hodinu do ledničky, aby se všechny chutě propojily. Krevety grilujeme z každé strany asi 2 - 3 minuty.

Grilované krevety mohou být při zahradních party skvělou jednohubkou nebo lehkým a dietním hlavním chodem. 

Tento recept je velice jednoduchý a variabilní, můžeme si vyhrát s marinádou dle naší aktuální nálady. Dle libosti experimentujeme s bylinkami, chilli, medem, sójovou omáčkou nebo šťávou z limetek. Všechny tyto ingredience k sobě jednoduše zapadají a nemůžeme jejich vzájemnou kombinací nic pokazit.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Přečteno: 1511x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Předkrmy a chuťovky

Krevety na česneku a bílém víně

Krevety omyjeme a osušíme. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme celé stroužky česneku a při mírné teplotě je zlehka osmažíme. Pozor ale, aby delší tepelnou úpravou česnek nezhořhl....

Tip na recept

všechny recepty >

Vinaigrette - základní zálivka na salát

Do hlubší misky dáme vinný ocet, sůl, pepř a metličkou promícháme. Za stálého míchání metličkou pomalu přiléváme olej. Zálivka na salát musí šleháním zhoustnout. V této chvíli můžeme přidávat další přísady dle chuti,...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Ostatní:

Medová marináda s chilli

Olej, med, sójovou omáčku a worcester pečlivě promícháme, až se med rozpustí. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a chilli. Do marinády nakládáme maso. Medová marináda se hodí k vepřové krkovici nebo žebírkům....

Ostatní:

Francouzská marináda

Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience propojí, přidáme víno. Do vzniklé směsi přidáme bazalku a chilli a jemně zamícháme.

Ostatní:

Pivní marináda

Pivo smícháme s olejem, sójovou omáčkou a hořčicí. Přimícháme na kolečka nakrájenou chilli papričku, cukr, sůl, pepř, na proužky nakrájenou cibuli a podle chuti tabasco.  Pivní marináda se hodí k vepřovému masu nebo ji můžeme použít pro marinování žebírek. 

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte