spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Domácí chléb bez hnětení

Ingredience

hladká mouka: 2 hrnky

celozrnná mouka: 1 hrnek

sůl: 1 KL

sušené droždí: 0.5 ks

drcený kmín: 1 KL

celý kmín: 1 KL

voda: 1.25 hrnku

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Domácí chléb bez hnětení - recept

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a necháme v ní nahřát nádobu s víkem. Těsto opatrně přemístíme do rozpáleného pekáče a zakryté pečeme 30 minut. Odkryjeme a dopečeme dohněda ještě 20 minut. Necháme vychladnout na mřížce. 

Domácí chléb bez hnětení můžeme před upečením posypat kmínem nebo slunečnicovými semínky.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Chřest se sýrovou omáčkou

Bílý chřest omyjeme, odstraníme hlavičky a dřevnaté konce. Ty však nemusíme vyhazovat a můžeme si je schovat na polévku. Na plotně přivedeme vodu k varu, dáme do ní chřest a lehce osolíme. Mezitím si můžeme připravit...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Přílohy:

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku....

Přílohy:

Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy...

Přílohy:

Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidáme malé množství mouky. Z těsta vytvarujeme 2 - 4 kuličky podle toho, jak chceme mít...

Přílohy:

Kmínový chléb z domácí pekárny

Do domácí pekárny nalijeme vodu, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme obě mouky, kmín, do jednoho rohu sůl, druhého droždí a třetího cukr. Tyto tři ingredience v rozích zahrneme moukou. Zvolíme základní program...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte