

























Bulgur se zeleninou
Ingredience
- bulgur: 250 g
- menší rajčata: 2 ks
- okurek: 1 ks
- jarní cibulka: 1 ks
- Feta sýr: 100 g
- bazalka
- petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- citronová šťáva
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Bulgur uvaříme dle návodu na obalu. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme (tento krok můžeme vynechat). Rajčata, okurek a cibulku nakrájíme na menší kousky, bazalku a petrželku nadrobno, sýr rozdrobíme. Smícháme vše dohromady, zakápneme trochou olivového oleje a citronové šťávy, podle chuti osolíme a opepříme.
Bulgur se zeleninou podáváme vychlazený nebo jej můžeme zapéct na 220 °C asi 10 - 15 minut.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Bulgur uvaříme podle návodu (buď vaříme asi 15 minut na mírném stupni nebo zalijeme horkou vodou, přikryjeme pokličkou a držíme 30 minut v teple). Můžeme ho lehce osolit. Cibuli nakrájíme a necháme v pánvi na…
Začneme tím, že si dáme vařit vajíčka natvrdo. Nadrobno nakrájíme cibuli a připravíme si česnek na prolisování. Nastrouháme sýr a nasekáme čerstvou…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Quinou uvaříme podle návodu. Důkladně ji propláchneme v horké vodě a uvaříme v osolené vodě. Trvá to zhruba 15…
Dýni oloupeme, vydlabeme lžící semínka a nakrájíme ji na malé kostky. Ty naskládáme do pekáče, osolíme, opepříme,…
Květák očistíme a rozdělíme na růžičky. Ve větším hrnci rozehřejeme lžíci másla a opečeme na něm najemno…
Očištěnou chobotnici nakrájíme na menší kousky a uvaříme asi v 500 ml osolené vody smíchané s vinným octem.…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.