Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Dušené kysané zelí Přílohy
04. 12. 2019

Dušené kysané zelí

Ingredience
- +
  • kysané zelí: 250 g
  • cibule: 1 ks
  • sádlo: 1  PL
  • kmín
  • cukr
  • sůl

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kysané zelí důkladně propláchneme ve vlažné vodě. V hrnci si rozehřejme sádlo a na něm dozlatova opražíme cibuli. Jakmile začne cibulka chytat hnědou barvu přidáme zelí, kmín a podlejeme trochou vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Občas zelí promícháme a velmi lehce podléváme vodou. Pouze aby se nepřilepilo. Zelí nedusíme ponořené ve vodě. Nakonec kysané zelí dochutíme solí a případně cukrem, pokud by se nám zdálo být moc kyselé.

Dušené kysané zelí se skvěle hodí jako příloha k pečené kachně, huse, vepřovému masu nebo uzeninám. Podávat ho můžeme například s knedlíkem obaleným ve vajíčku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

lek 05111.jpg Přílohy

Nejchutnější podzimní plody jako lék? Tyhle podzimní recepty určitě vyzkoušejte

Podzimní plody, kterých je teď všude spousta. A pokud je nemáte přímo vy na uskladnění, pak je seženete doslova za pár korun. Podzimní plody, které nejen skvěle chutnají, ale také nám mohou prospívat. Projděte…

zelne-placky.jpg Přílohy

Zelné placky

Kysané zelí necháme vykapat a šťávu ještě vymačkáme. Zelí pokrájíme, přidáme petrželku, mouku a vejce, osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a majoránku a vše zamícháme. Na pánvi rozehřejeme olej a tvoříme…

fotolia_162985495_xs.jpg Přílohy

Nakládané zelí

Zelí očistíme, nakrouháme, smícháme se solí, koprovými semínky a kmínem. Vložíme do větší nádoby, ideálně přímo určené na nakládané zelí. Důkladně upěchujeme a přebytečnou šťávu postupně odléváme. Nádobu…

Tip na recept

Pórkový quiche [kiš]

Pórkový quiche [kiš]

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ještě krmíte psa klasickými granulemi? Přečtěte si, proč si pes zaslouží změnu

S barfováním souhlasím. Krmím tak kočky i pejska. Granule mají k dispozici pořád, i když nejsem doma. Krmení b...

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Doporučené recepty

Pastinákové pyré

Přílohy: Pastinákové pyré

Pastinák oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do pekáčku, zakapeme olejem a osolíme. V troubě vyhřáté na…

Králík na zelenině

Hlavní jídla: Králík na zelenině

Králíka očistíme a naporcujeme, prošpikujeme anglickou slaninou nakrájenou na úzké špalíčky, zbylou slaninu…

Holubce

Hlavní jídla: Holubce

Rýži uvaříme v osolené vodě dle návodu a necháme vychladnout. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji,…

Kedlubnové zelí

Přílohy: Kedlubnové zelí

Kedlubny oloupeme a nastrouháme. Cibuli nakrájíme nadrobno, necháme na rozehřátém oleji zesklovatět, přidáme mouku…