Nákup a skladování králičího masa

Králičí maso je ideální nakupovat u menších regionálních prodejců. Ti nám mohou zaručit, že maso bude kvalitní, čerstvé, s dostatkem živin a bez přidaných hormonů.

Čerstvé maso buď ihned spotřebujeme anebo jej zamrazíme. Nikdy ale nerozmrazujme a znovu nezamrazujme králičí maso, což platí v podstatě o všech potravinách. 

Nevoní nám králičí maso? Aroma ho můžeme zbavit

Králičí maso má charakteristickou vůni, která ovšem ne každému vyhovuje. Nemusíme se mu ovšem kvůli tomu vyhýbat. Stačí, když králičí maso spaříme ve vroucí vodě. Pomůže také přidání dostatečného množství koření.

Jak poznat kvalitní králičí maso?

Kvalitní králičí maso poznáme podle světlé narůžovělé barvy. Co by mít rozhodně nemělo, jsou podlitiny a zápach. Nebojme se prodejce zeptat na podrobnosti o nabízeném mase. Nejen, že se dozvíme více o původu a chovu, ale také tím zjistíme, jestli je prodávající odborníkem a tím pádem je dobré u něj nakupovat.

V čem je králičí maso lepší než jiná masa?

Strukturou se králičí maso podobá tomu drůbežímu. Má ale velmi nízké množství kolagenu a jemná svalová vlákna. Navíc, na jeho přípravu nám stačí kratší doba. Králičí maso je obecně jedno z nejlépe stravitelných mas. Naše tělo ho stráví z 90 %, u hovězího masa je to pouhých 60 %.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Králičí rillettes [rijet]

Králičí stehna osolíme a opepříme. Slaninu pokrájíme na kostičky. Rozehřejeme pánev, na které slaninu s králíkem orestujeme. Ve větším hrnci svaříme 600 ml vody s bílým vínem, přidáme cibuli s kořením a tymiánem. Do...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte