Čokoládový cheesecake

1 balení tmavých BEBE sušenek
100 g másla
500 g čokolády na vaření
250 g tučného tvarohu
180 g pomazánkového másla





Čokoládový cheesecake – postup přípravy

Bebe sušenky rozdrobíme, nebo válečkem rozdrtíme a přidáme k nim rozpuštěné máslo. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem, na něj rovnoměrně rozprostřeme sušenkovou hmotu a dáme na třicet minut do chladničky ztuhnout.

Smícháme tvaroh, pomazánkové máslo, půlku šlehačky a půlku rozpuštěné čokolády a vše vypracujeme v hladké těsto. Čokoládový krém rozetřeme na sušenkový korpus a opět vložíme asi na hodinku do chladničky. Zbytek šlehačky vlijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a po té ihned vypneme. Vmícháme na kousky nalámaný zbytek čokolády, tak aby se spojila se smetanou. Téměř studenou polevu opatrně nalijeme na dort a vložíme na hodinu zpět do lednice.

Čokoládový cheesecake podáváme vychlazený a ozdobený ovocem.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 5344x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Vanilka mletá 20g DNM

Koření z Indonesie Vanilka je silně aromatické koření velmi příjemné vůně…

Cena: 157 Kč

Muškátový oříšek mletý 50g DNM

Koření z Indonésie Muškátový oříšek je koření výrazné nasládlé…

Cena: 76 Kč

TAHINI RAW čokoládové 165ml HN

Sezamová pasta s čokoládou HEALING NATURE Raw Tahini čokoládové je čístá…

Cena: 68 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte