Vajíčková pomazánka

8 vajec
2 lžíce másla
2 lžíce majonézy
1 cibule
kyselá okurka
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
pažitka

 

 

Vajíčková pomazánka – postup přípravy

Vajíčka uvaříme natvrdo a schladíme pod proudem studené vody. Vajíčka oloupeme, překrojíme a oddělíme si žloutky od bílků. Žloutky utřeme se změklým máslem a majonézou, bílky nakrájíme nadrobno a přimícháme ke žloutkům. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kyselou okurku, pažitku, hořčici, osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.

Vajíčková pomazánka chutná nejlépe namazaná na čerstvém pečivu a obložená plátky sýra nebo kousky zeleniny. Dá se ale konzumovat i samostatně jako vajíčkový salát.

Tip: Dietnější vajíčková pomazánka vznikne, když místo másla a majonézy použijeme měkký tvaroh.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 2970x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Éterický olej HŘEBÍČEK 10ml Dr.Popov

Přírodní aromatický esenciální olej, prohřívá a posiluje Esenciální olej…

Cena: 73 Kč

Shatavari prášek v dóze 100g Hesh

Hormonální rovnováha, regenerační přípravek pro ženy Šatavari pomáhá…

Cena: 277 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte