

























Špenátové palačinky
Ingredience
- baby špenát {100} g
- ovesná mouka {50} g
- mléko {60} ml
- voda {60} ml
- vejce {1}
- sůl
- šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další suroviny. Mouku, mléko, vodu, špenát a vejce umixujeme ponorným mixerem do hladka. Pokud by se nám směs zdála příliš řídká, můžeme doplnit trochou mouky. Přidáme také citrónovou šťávu podle chuti.
Takto připravenou směs necháme odpočinout v chladničce asi 10 - 15 minut. Mezitím si rozpálíme na sporáku pánev, kterou lehce potřeme olivovým olejem. Postupně vytváříme tenké špenátové palačinky. Můžeme je plnit ricottou a uzeným lososem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpálíme nepřilnavou pánev, naběračkou rozlijeme těsto ke stranám pánve. Francouzské palačinky by měly být tenké. Palačinku opekáme z obou stran…
Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…
Do misky nalijeme vlažné mléko, přisypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě. V další míse…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
ahoj, pokud je to nahoda, tak mi to prijde zajimave hodne a napsal bych o tom nejakou kratkou osobni zpoved..a...
Krasny den prosim ohledne karmickeho vztahu o kterem jsem predvedcena ze existuje protoze jsem ho zazila, je...
ja jsem hadonos, nikdy jsem se necitila jako ulitly strelec, vzdycky me to tahlo k lecitelstvi (neplest si s a...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Uzenou makrelu zbavíme hlavy, kůže a kostí, použijeme jen samotné maso. Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 25…
Brambory nakrájíme na kostky a dáme vařit zvlášť v osolené vodě doměkka. V hrnci orestujeme slaninu nakrájenou na…
Švestky omyjeme, odpeckujeme, nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do hrnce. K švestkám přisypeme cukr, nalijeme ocet,…
Hovězí steak vytáhneme z lednice. Při smažení by mělo mít maso pokojovou teplotu. Rajče, cibuli, chilli papričku,…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.