

























Špenátové palačinky
Ingredience
- baby špenát {100} g
- ovesná mouka {50} g
- mléko {60} ml
- voda {60} ml
- vejce {1}
- sůl
- šťáva z citronu
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další suroviny. Mouku, mléko, vodu, špenát a vejce umixujeme ponorným mixerem do hladka. Pokud by se nám směs zdála příliš řídká, můžeme doplnit trochou mouky. Přidáme také citrónovou šťávu podle chuti.
Takto připravenou směs necháme odpočinout v chladničce asi 10 - 15 minut. Mezitím si rozpálíme na sporáku pánev, kterou lehce potřeme olivovým olejem. Postupně vytváříme tenké špenátové palačinky. Můžeme je plnit ricottou a uzeným lososem.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
V míse smícháme špaldovou mouku, vejce, mléko a máslo. Rozpálíme nepřilnavou pánev, naběračkou rozlijeme těsto ke stranám pánve. Francouzské palačinky by měly být tenké. Palačinku opekáme z obou stran…
Na náplň si smícháme v míse tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem, žloutky a citronovou kůrou (tu můžeme vynechat). Směs necháme v lednici vychladnout. Celá vejce rozšleháme, přidáme mléko, mouku, cukr a špetku…
V míse prošleháme mléko a vejce. Postupně přidáváme mouku, mícháme metličkou dohladka. Přidáme špetku soli a cukr, ještě jednou promícháme. Necháme asi 15 minut odpočinout. Rozehřátou pánev potřeme lehce…
Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Další módní nesmysl, který zatěžuje rodiče (nejen finančně), a frustruje děti, když nemají "lepší" a nákladněj...
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Nastrouháme zelí a papriku, přidáme mleté maso, sůl a pepř dle chutí, vejce, solamyl, strouhanku, aby těsto nebylo…
Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu. Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme…
Vodu převaříme a necháme vychladnout, omyté citróny nakrájíme na plátky. Přebrané květy černého bezu vložíme do…
Šalotku nakrájíme nadrobno, žampiony na malé kostičky. Na pánvi na troše oleje necháme rozpustit máslo, na kterém…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.