spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Předkrmy a chuťovky

recept

Zapečená dýně hokkaido

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

dýně hokaido: {0,5} ks

parmazán: {80} g

česnek - stroužky: {1} ks

olivový olej

sůl

pepř

oblíbené bylinky

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zdravé, neuděláte chybu

Zapečená dýně hokaido – recept

Nejprve dýni hokaido zbavíme jader a důkladně očistíme, ale neloupeme. Následně nakrájíme na větší kousky a ty rozprostřeme rovnoměrně na plech vyložený pečícím papírem.

Olivový olej smícháme se solí, pepřem, bylinkami (skvělý je například tymián nebo rozmarýn) a prolisovaným česnekem. Touto směsí dobře potřeme všechny kousky dýně, následně je posypeme parmazánem a necháme zapékat v troubě rozehřáté na 180 °C.

Zapečená dýně hokkaido je nejen skvělou večeří, ale může sloužit také jako příloha či jen jako chuťovka výborná i zastudena.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 3 lidí

Přečteno: 2228x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou solí, přidáme česnek pokrájený na plátky a čerstvé bylinky. Nakonec dýni Hokkaido...

Tip na recept

všechny recepty >

Lilkový tatarák

Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky. Po obou stranách posolíme a necháme vypotit asi 20 minut, aby nebyl hořký. Cibuli nakrájíme na kostičky, rajčata si nejdříve spaříme a potom oloupeme a nakrájíme. Vypocený lilek...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Polévky:

Polévka z pečené dýně

Z dýně odstraníme jadérka, nakrájíme ji na větší kousky a společně s neoloupaným česnekem zakapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a přikryté pečeme při teplotě 200 °C asi 30 minut doměkka. Na oleji zpěníme cibuli,...

Ostatní:

Kandovaná dýně hokkaidó

Dýni hokkaidó omyjeme, vydlabeme semínka a nakrájíme na kostičky o rozměru asi 0,5 cm x 0,5 cm. Slupku můžeme odstranit, kandovaná dýně hokkaidó ale bude skvělá i s ní. Kostičky nasypeme do hrnce a přidáme šťávu z...

Přílohy:

Pečená dýně Hokkaido

Dýni Hokkaido zbavenou semínek nakrájíme na stejné kousky a ty vyskládáme na pečicí papír. Posolíme hrubozrnnou solí, přidáme česnek pokrájený na plátky a čerstvé bylinky. Nakonec dýni Hokkaido pokapeme olivovým...

Přílohy:

Dýňové pyré

Dýni oloupeme (kromě dýně hokkaidó, kterou není třeba loupat), překrojíme a vydlabeme z ní semínka. Potom dýni nakrájíme na stejně velké kousky, osolíme a pečeme na 190 °C do úplného změknutí. Obvykle to trvá 30 až 45...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte