spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1687 receptů

Zrušit filtr

Předkrmy a chuťovky

Nakládané cibulky

Připravíme si hrnec s vodou a přidáme do něj trochu octa. Cibulky oloupeme a rovnou vkládáme do hrnce. Oloupané cibulky v hrnci přivedeme k varu, poté je ihned scedíme a propláchneme studenou...

Ostatní

Hrušková přesnídávka

Pokud vaříme přesnídávku pro malé dítě (do jednoho roku), stačí k přípravě pouze hrušky a voda. Pro starší děti a dospělé můžeme přidat vanilkový cukr a skořici, ale třeba i hřebíček.  Hrušky...

Ostatní

Zavařování meruněk

Na zavařování použijeme spíše tvrdší meruňky, aby udržely tvar a meruňkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem,...

Ostatní

Švestkový kompot

Na zavařování použijeme spíše tvrdší švestky, aby udržely tvar a švestkový kompot nebyl po otevření příliš rozvařený. Zavařovací sklenice umyjeme a vysušíme. Na nálev hrnci svaříme vodu s cukrem,...

Ostatní

Zavařování rajčat

Zavařovací sklenice pořádně vymyjeme. Rajčata omyjeme. Pokud nám nevadí slupky, můžeme je zavařit i se slupkami. V tom případě stačí, když rajčata nakrájíme na čtvrtiny (velká rajčata na osminy),...

Ostatní

Zavařená cuketa

Zavařování cukety je podobné jako při zavařování okurek, takže pokud máme svůj oblíbený nálev, můžeme použít vlastní recept. Na nálev svaříme vodu s octem, cukrem a solí, tak aby se cukr rozpustil....

Ostatní

Zavařování třešní

Třešně odstopkujeme a omyjeme, zkažené vyhodíme. Pokud máme podezření na červíky, namočíme je na 1 - 2 hodiny do vody s trochou octa – červíci vylezou a klesnou ke dnu. Třešňový kompot tím nezmění...

Přílohy

Nakládané feferonky

Množství nálevu přizpůsobíme množství feferonek. Můžeme použít feferonky pálivé i nepálivé nebo je kombinovat. Česnek je nepovinná přísada, ale dodá feferonkám "další rozměr". Feferonky omyjeme,...

Ostatní

Broskvový kompot

Broskve si vložíme na chvíli do vroucí vody, abychom je mohli snadno oloupat. Oloupané broskve rozpůlíme, vypeckujeme a vložíme do sterilovaných sklenic. V hrnci povaříme litr vody s cukrem,...

Přílohy

Nakládané papriky v rajčatové omáčce

Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Papriky i se semínky a cibuli nakrájíme na menší kousky nebo na proužky. Chilli papričku zbavíme semínek a...

Ostatní

Jahodová marmeláda z domácí pekárny

Jahody opláchneme, odstraníme stopky a nakrájíme na malé kousky. Jahody smícháme s želírovacím cukrem, citronovou šťávou a směs dáme do formy na pečení v domácí pekárně. Zapneme program...

Ostatní

Hruškový kompot

Hrušky si připravíme zralé, ale raději tvrdší, bude se nám s nimi lépe pracovat a budou i chutnější. Oloupeme je, rozkrojíme na čtvrtky a vyjmeme jádřinec. Do misky si dáme trochu vody a do ní...

Ostatní

Broskvová marmeláda

Broskve očistíme a nakrájíme na kousky. Vložíme ho hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Přivedeme k varu a přidáme 10 g citrusového pektinu, který jsme si smíchali s vrchovatou lžící cukru. Důkladně...

Ostatní

Jahodová marmeláda

Jahody zbavíme stopek, opláchneme je a nakrájíme na libovolně velké kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme citrónovou šťávou. Jakmile jahodová marmeláda začne vřít, přidáme pektin, který jsme si...

Ostatní

Rajčatová marmeláda

Rajčata omyjeme, zbavíme jádřinců a zelených částí a nakrájíme na středně velké kousky. Ve větším hrnci povaříme doměkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem a propasírujeme. Přidáme oba cukry a ještě 30...

Tip na recept

všechny recepty >

Tvarohovo-nivová pomazánka na jednohubky

Nivu rozmačkáme vidličkou a zapracujeme do ní tvar a smetanový sýr. Můžeme si vzít na pomoc i ruční šlehač. Podle požadované konzistence přidáme mléko a dle chuti osolíme a opepříme.  Tvarohovo-nivová pomazánka na...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

  • Caesar salát

    Doporučuji taky špenátový salát:) https://zdraverecepty.cz/recepty/spenatovy-salat-s-kurecim-masem/

Doporučené recepty

Přílohy:

Dietní bramborový salát

Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme vychladnout. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, brambory na kousky, petrželku a pažitku nadrobno. Smícháme jogurt se zakysanou smetanou a vše zamícháme dohromady. Podle...

Hlavní jídla:

Špenátové palačinky

Nejdříve si připravíme hlavní ingredienci, kterou je špenát. Spaříme ho a vyždímáme z něj přebytečnou vodu, která by nám těsto na palačinky zbytečně rozředila. Špenát přendáme do mísy a postupně k němu přidáme další...

Předkrmy a chuťovky:

Špenátový závin z listového těsta

Špenát spaříme vroucí vodou a vymačkáme z něj co nejvíce vody. Cibuli si nakrájíme nadrobno a česnek na plátky, čím tenčí, tím lepší.  Na pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli, přidáme česnek, po minutě...

Přílohy:

Šťouchané brambory

Brambory oloupeme a uvaříme do měkka. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Brambory rozšťoucháme, přidáme cibulku a ohřáté mléko. Hrnec...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte