Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Tukožroutská polévka Polévky
25. 09. 2017 Přečteno: 24286x

Tukožroutská polévka

Ingredience
- +
  • plechovka loupaných rajčat: {0,5}
  • mrkev: 500
  • zelí: 1 hlávky 
  • zelená paprika: 1  
  • cibule: 3  
  • zeleninový vývar 
  • sůl 
  • pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

Tukožroutská polévka – recept

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a nakrájíme na proužky, očištěnou cibuli na kolečka. Všechnu takto připravenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Všechna zelenina by měla být potopená. Dáme vařit, jakmile voda začne bublat, zmírníme oheň a vaříme dál. Mezitím si rozmačkáme rajčata, pokud máme radši čerstvá, oloupeme je a nadrobno nakrájíme. Zeleninový vývar můžeme udělat domácí, ale klidně může být i z kostky. Přelijeme ho k zelenině a přidáme i rajčata i s nálevem.

Takto se tukožroutská polévka vaří ještě 20 minut, poté se jenom jemně dosolí, opepří a může se podávat.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 147 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pivni-cibulove-krouzky.jpg Polévky

Pivní cibulové kroužky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na asi 1 cm silná kolečka. V míse smícháme mouku, škrob, vejce, pivo, sůl a pepř. Cibulové kroužky obalujeme v těstíčku a ihned smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme z obou stran…

karamelizovana-cibulka.jpg Polévky

Karamelizovaná cibulka

Cibuli si nakrájíme na měsíčky. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém cibuli restujeme asi 1 minutu. Poté přisypeme třtinový cukr a necháme zkaramelizovat. Osolíme. Podlejeme červeným vínem a vhodíme do hrnce…

Tip na recept

Jehněčí na česneku

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí pizza

Hlavní jídla: Domácí pizza

Na těsto: Do vlažné vody nadrobíme čerstvé droždí a asi půl lžičky cukru. Promícháme a necháme zhruba 10 minut…

Smažený květák

Hlavní jídla: Smažený květák

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme,…

Pečená cizrna s rozmarýnem

Přílohy: Pečená cizrna s rozmarýnem

Cizrnu den předem namočíme ve studené vodě a vodu slijeme. V hrnci zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 1 hodinu.…

Červená čočka na kyselo

Přílohy: Červená čočka na kyselo

Ma másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme červenou čočku, krátce orestujeme a podlijeme vodou tak,…