spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1708 receptů

Polévky

recept

Tukožroutská polévka

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

plechovka loupaných rajčat: {0,5}

mrkev: {500} g 

zelí: {0,5} hlávky 

zelená paprika: {1} 

cibule: {3} 

zeleninový vývar 

sůl 

pepř 

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Super zdravé, doporučujeme

Tukožroutská polévka – recept

Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a nakrájíme na proužky, očištěnou cibuli na kolečka. Všechnu takto připravenou zeleninu dáme do hrnce a zalijeme vodou. Všechna zelenina by měla být potopená. Dáme vařit, jakmile voda začne bublat, zmírníme oheň a vaříme dál. Mezitím si rozmačkáme rajčata, pokud máme radši čerstvá, oloupeme je a nadrobno nakrájíme. Zeleninový vývar můžeme udělat domácí, ale klidně může být i z kostky. Přelijeme ho k zelenině a přidáme i rajčata i s nálevem.

Takto se tukožroutská polévka vaří ještě 20 minut, poté se jenom jemně dosolí, opepří a může se podávat.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 20 lidí

Přečteno: 9626x

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Polévky

Boršč bez masa

Pokrájíme si zelí i brambory na menší kousky a vaříme je společně ve vývaru asi 15 minut. Do jiného hrnce si dáme polovinu másla a podusíme na něm červenou řepu společně s octem, cukrem a...

Tip na recept

všechny recepty >

Vepřové v mrkvi

Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, papriku, trochu oleje a necháme v lednici asi 1 hodinu. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme baby karotky, orestujeme, a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Polévky:

Bujabéza (Bouillabaisse)

Do hrnce dáme polovinu cibule, rybí hlavy, bobkový list, bílé víno, 3/4 l vody a vaříme asi půl hodiny. Uvařený vývar scedíme. Nadrobno nakrájenou zbylou cibuli s česnekem osmahneme na oleji, přidáme mletou papriku,...

Polévky:

Soljanka

Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme rajský protlak a zalijeme připraveným vývarem. Přidáme bobkový list, nakrájené okurky a vaříme vše 15 minut. Osolíme, dochutíme citronovou šťávou, přimícháme uvařené...

Polévky:

Polévka z pečených rajčat

Do pekáče dáme na polovině másla upéct rajčata. Jakmile rajčata změknou, oloupeme je. V hrnci na zbytku másla zpěníme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme oloupaná rajčata a bazalku. Zalijeme vývarem nebo horkou...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte