Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Vepřová líčka na víně

Ingredience
- +
  • vepřová líčka: 350 g
  • suché červené víno: 300 ml
  • povidla: 1 PL
  • mrkev: 1 ks
  • petržel: 1 ks
  • malý celer: 1 ks
  • cibule: 1 ks
  • stroužky česneku: 2 ks
  • jalovec: 3 ks
  • nové koření: 2 ks
  • bobkový list: 1 ks
  • rozmarýn: 1 KL
  • perníkové koření: 1 KL
  • řepkový olej
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Vepřová líčka na víně - recept

Vepřová líčka na víně – recept

Maso si nakrájíme na kostky, cibuli na klínky, česnek nasekáme, mrkev a petržel pokrájíme na širší kolečka a celer na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a zprudka orestujeme maso. Poté ho vyndáme. Přidáme do hrnce kapku oleje a orestujeme kořenovou zeleninu. Když začne chytat barvu přidáme cibuli, česnek a restujeme do zlatova. Do hrnce vrátíme maso, podlejeme červeným vínem, které necháme odpařit. Přidáme povidla a perníkové koření. Maso podlejeme vodou a necháme pod pokličkou dusit asi 3 hodiny do změknutí. 

Vepřová líčka na víně podáváme s bramborovými lupínky, kaší nebo špekovými knedlíky. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Těstovinový salát za studena

Saláty: Těstovinový salát za studena

Těstoviny uvaříme al dente. Rukolu promícháme s olivovým olejem a octem balsamico. Přidáme uvařené těstoviny,…

Čočková polévka

Polévky: Čočková polévka

Čočku namočíme nejlépe přes noc do studené vody, propereme a v nové vodě předvaříme asi 30 minut. Mezitím cibuli a…

Španělský ptáček

Hlavní jídla: Španělský ptáček

Hovězí roštěnou naklepeme, jemně osolíme, opepříme a potřeme dijonskou hořčicí. Na každý plátek masa položíme…

Salát s kuřecím masem

Saláty: Salát s kuřecím masem

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo kostičky, osolíme a opepříme. Orestujeme je na rozehřáté pánvi s trochou…