

























Tomatová polévka s bazalkou
Ingredience
- loupaná rajčata (v plechovce) {200} g
- zeleninový vývar {250} ml
- červená cibule {0,5}
- stroužky česneku {1}
- olivový olej
- svazek čerstvé bazalky
- bobkový list
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme také česnek. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm zpěníme. Přidáme krájená loupená rajčata, podusíme a zalijeme zeleninovým vývarem. Místo rajčat z plechovky můžeme použít také čerstvá rajčata, která spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polévku osolíme, opepříme a vložíme do ní jeden bobkový list. Vaříme pod poklicí asi čtvrt hodiny. Bazalku opereme ve vodě, nasekáme najemno a vsypeme do polévky. Poté vytáhneme bobkový list a polévku můžeme rozmixovat dohladka. Tomatová polévka s bazalkou může zůstat i nerozmixovaná, pokud nám v ní nevadí kousky rajčat.
Tomatová polévka s bazalkou se podává ozdobená lžící zakysané smetany a lístkem bazalky. Můžeme ji také posypat strouhaným parmazánem a podávat s čerstvou bagetou.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Stroužky česneku oloupeme, nakrájíme na malé kousky a spolu se solí v rozdrtíme hmoždíři. Do mixéru vložíme lístky bazalky, rozdrcený česnek, nakrájené kešu ořechy, parmazán a polovinu olivového oleje. Pomalu…
Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme olej a česnek na něm krátce osmahneme. Zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a přidáme omytou, nadrobno nasekanou bazalku. Bazalku také můžeme rozdrtit…
Mozzarellu nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kolečka. Zapékací mísu lehce vymažeme olejem a klademe do ní plátky mozzarelly, rajčat, oliv a lístky bazalky. Celé pokapeme olejem, osolíme a…
Lístky bazalky opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Dáme je do hmoždíře a rozetřeme je se solí v hladkou hmotu. Osvědčeným postupem je spíše tření…
V misce si smícháme olivový olej, balsamico, sůl a mletý černý pepř a touto směsí potřeme jednu stranu plátku bagetky. Předehřejeme si troubu na 180…
Vepřo: Česnek utřeme se solí a potřeme jím maso ze všech stran. Opepříme, okmínujeme a položíme ho do pekáčku na nahrubo nakrájenou cibuli. Na maso rovnoměrně rozprostřeme sádlo, podlijeme trochou horké vody a…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Okurku i cuketu omyjeme a osušíme. Pokud mají tenkou a měkkou slupku, nemusíme je loupat, v opačném případě je…
Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience…
Nad párou rozpustíme pomerančovou čokoládu s máslem. Necháme čokoládu zchladnout. Mouku smícháme s práškem do…
Očištěnou zeleninu nakrájíme na podobně velké kostičky, cibulku nadrobno, květák necháme rozdělený na menší…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.