Aktuálně pro vás máme 1864 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Sněhové kostičky Vánoční cukroví
19. 09. 2018 Přečteno: 1275x

Sněhové kostičky

Ingredience
- +
  • bílky: 3 ks
  • cukr krupice: 120 g
  • cukr moučka: 40 g
  • citrónová šťáva: 1 PL
  • čokoláda: 50 g

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Sněhové kostičky - recept

Bílky vyšleháme na rychlé otáčky na tuhý sníh, během šlehání přidáváme po lžičkách krupicový cukr. Na závěr šlehání přidáme i moučkový cukr a citrónovou šťávu. Sníh musí být opravdu pevný a hladký

Sněhem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem uděláme dvě a dvě vyplněná kolečka, která spojíme rovnou čárou do kostičky. Pečeme při teplotě 120 °C asi 50 minut a necháme vychladnout v pootevřené troubě.

Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni, potřeme jí polovinu sněhových kostiček a přiklopíme druhou polovinou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 2 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Domácí škvařené sádlo

Domácí škvařené sádlo

Sádlo určené na škvaření musí být důkladně očištěno od masa, aby se tyto kousky nepřepalovaly a neznehodnotila se celá várka sádla. Teplota při škvaření nesmí přesáhnout 120 °C.  Syrové sádlo nakrájíme na…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Technika pro výuku na dálku: co vybrat, abyste se doma nezbláznili

A pravidla českého pravopisu...

Doporučené recepty

Chřestový krém se smetanou

Polévky: Chřestový krém se smetanou

Oba chřesty očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Špičky zeleného chřestu ponecháme na ozdobu, zbytek chřestu…

Šípková omáčka

Přílohy: Šípková omáčka

Čerstvé nebo sušené šípky opláchneme v teplé vodě a povaříme v malém množství vody s hřebíčkem. Když jsou šípky…

Domácí mátová limonáda

Nápoje: Domácí mátová limonáda

Z citronů si pomocí struhadla odstraníme kůru, kterou vložíme do hmoždíře. Z citronů vymačkáme i šťávu, kterou…

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánky: Pomazánka z uzené makrely

Makrelu zbavíme páteře a všech kostí, poté ji rozdrobíme na menší kousky. Jarní cibulku pokrájíme na drobná…