Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Rybí nákyp Hlavní jídla
26. 09. 2017 Přečteno: 2100x

Rybí nákyp

Ingredience
- +
  • rybí maso (losos, candát, pstruh,...): 300 g
  • vejce: 1 ks
  • mléko: 3 PL 
  • hladká mouka: 1 PL
  • strouhanka: 2 PL
  • máslo: 30
  • strouhaný sýr: 150 g
  • citronová šťáva: 1 PL
  • tuk na vymazání 
  • strouhanka
  • sůl 
  • zelená petrželka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Rybí nákyp – recept

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na masovém strojku. Připravíme světlou jíšku smícháním másla a hladké mouky, nalijeme mléko a uděláme bešamel. Do hotové bešamelové omáčky přimícháme umleté rybí maso, žloutek, strouhanku, najemno nakrájenou petrželku, osolíme a na závěr přimícháme sníh z bílku. Předehřejeme troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a rozprostřeme rybí směs. Pečeme 30 - 40 minut, cca 15 minut před koncem pečení posypeme sýrem a dopečeme dozlatova. Podáváme s uvařenými bramborami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

pecena-stika.jpg Hlavní jídla

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

peceny-pstruh.jpg Hlavní jídla

Pečený pstruh

Pstruhy okmínujeme, osolíme a opepříme. Lehce obalíme v mouce a dáme do pekáčku. Cibuli nakrájíme na kolečka, část dáme dovnitř ryby a zbytek obložíme okolo. Bylinky dáme dovnitř ryby. Máslo nakrájíme na…

tolstolobik-na-masle.jpg Hlavní jídla

Tolstolobik na másle

Tolstolobika naporcujeme, nasolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Pečeme na rozpáleném másle na pánvi z obou stran. Po dobu pečení průběžně pokapáváme citronovou šťávou a natíráme rozpuštěným máslem, do…

Tip na recept

Kuskus s tuňákem

Kuskus s tuňákem

Kuskus zalejte vroucí vodou (poměr by měl být 1:1), přidejte máslo, zakryjte a nechejte nabobtnat. Zeleninu a olivy nakrájejte na kousky. Oblíbené bylinky nasekejte. Všechny ingredience promíchejte s tuňákem.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Jogurtový dresing

Ostatní: Jogurtový dresing

Bazalku omyjeme a nasekáme na jemno. Pokud nemáme čerstvou, můžeme použít i sušenou. Chuť sice nebude tak výrazná,…

Pečená růžičková kapusta

Přílohy: Pečená růžičková kapusta

Růžičkovou kapustu očistíme, odkrojíme tvrdé konce, rozpůlíme a promícháme s olivovým olejem. Podle chuti osolíme,…

Vánočka z domácí pekárny

Dezerty: Vánočka z domácí pekárny

Do domácí pekárny dáme nejdříve tekuté ingredience, tedy mléko, rozpuštěné máslo a vejce. Přisypeme mouku, do…

Krůtí játra na cibulce

Hlavní jídla: Krůtí játra na cibulce

Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle nebo na oleji orestujeme. Játra očistíme, odblaníme, pokrájíme, přidáme k…