

























Pórková pomazánka
Ingredience
- tvaroh: 125 g
- řecký jogurt: 2 PL
- pórek dle chuti
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Pórek nakrájíme, smícháme s tvarohem a řeckým jogurtem, podle chuti osolíme. Pak dáme odležet na několik hodin do lednice. Syrová cibulová zelenina může některým lidem působit zažívací problémy, proto je dobré ji nejdříve před použitím spařit horkou vodou. Necháme ji okapat, pak ji propláchneme studenou vodou a dáme vychladnout. Jakmile zchladne, můžeme zamíchat s tvarohem a jogurtem.
Pórková pomazánka se podává k pečivu nebo také jako dip k syrové, na proužky nakrájené, zelenině.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Vejce uvaříme natvrdo. Ricottu smícháme se solí, špetkou pepře, hořčicí a nadrobno nakrájenou pažitkou. Přidáme na malé kousky nakrájená vejce. Konzistenci pomazánky doladíme přidáním zakysané smetany. Nakonec…
Máslo necháme změknout v pokojové teplotě, což můžeme urychlit tím, že ho nastrouháme nahrubo. Smícháme máslo, majonézu, hořčici, kečup, nastrouhaný salám a okurky, nadrobno nakrájenou cibulku, podle chuti…
Uzenou makrelu zbavíme hlavy, kůže a kostí, použijeme jen samotné maso. Brambory uvaříme ve slupce doměkka asi 25 minut, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky. Řapíkatý celer nakrájíme na plátky,…
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
mimo téma avšak důležité –'dejte vědět svým známým,....<br> Pomozte Šarlotě v boji s nádorem mozku<br> https://donio...
Skvělý impuls, právě se chystám na peelingové mýdlo s mletou kávou. Domácí výroba mýdel (ale od základu, žádná...
Je třeba rozlišovat druh ředkve. Ta na obrázku je chutná, ale na kašel a rozpouštění hlenů (též na žlučníkové ...
Stejně jako mnoho jiných lidí, i já vřele děkuji Dr. Dr. Ogugu za jeho pomoc a řešení mých problémů. Byla jsem...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Z potahové hmoty si pomocí ostrého nožíku a vykrajovátek připravíme námořnické ozdoby. Malé dírky vytvoříme…
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, houby na plátky, česnek nadrobno, maso zlehka naklepeme, osolíme, opepříme…
Vejce uvaříme natvrdo, hermelín rozmačkáme vidličkou a promícháme s přírodním sýrem. Vychladlé vejce do pomazánky…
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Očistíme a nakrájíme také česnek. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.