Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Polévka z lišek Polévky
30. 08. 2017 Přečteno: 1875x

Polévka z lišek

Ingredience
- +
  • lišky {220} g
  • brambory {2}
  • jarní cibulka {3}
  • anglická slanina {70} g
  • stroužky česneku {2}
  • čerstvá petrželka 
  • máslo {1} PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Polévka z lišek - recept

Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu s kouskem másla. Opět chvíli restujeme, až se cibulky zatáhnou. Mezitím si lišky nakrájíme na drobné kousky a přidáme je do hrnce. Osolíme, opepříme a přidáme dva prolisované stroužky česneku. Nakonec přidáme brambory nakrájené na malé kousky a zalijeme vodou nebo zeleninovým vývarem. Polévka z lišek se vaří do úplného změknutí asi 20 minut na středním plamenu. Servírujeme a na talíři zdobíme čerstvou petrželkou. Polévka z lišek je výborná s čerstvým chlebem nebo s opečeným toastem potřeným máslem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

Tip na recept

Indický naan

Indický naan

Smícháme mouku se solí, práškem do pečiva a cukrem. Přidáme mléko a olej a vypracujeme pružné hladké těsto. Pokud těsto lepí, přidáme malé množství…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Doporučené recepty

Krevetový koktejl

Předkrmy a chuťovky: Krevetový koktejl

Do litru vody nalejeme ocet a sůl, přivedeme k varu. Přidáme krevety a vaříme 3 minuty. Očistíme šalotku, řapíkatý…

Zeleninový špíz

Hlavní jídla: Zeleninový špíz

Cuketu a papriky očistíme, podélně rozkrojíme a společně s lilkem nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na…

Polévka ramen z kuřecího masa

Hlavní jídla: Polévka ramen z kuřecího masa

Pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na tenké nudličky, houby na proužky, jarní cibulku nadrobno, česnek prolisujeme,…

Pórkový koláč

Předkrmy a chuťovky: Pórkový koláč

Máslo necháme povolit a prohněteme s moukou, vejcem, špetkou soli a vodou. Vypracujeme vláčné těsto, které…