Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Podmáslový chléb z domácí pekárny Podmáslový chléb z domácí pekárny Přílohy
18. 10. 2017 Přečteno: 4914x

Podmáslový chléb z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • podmáslí: 300 ml
  • mléko: 180 ml
  • pšeničná chlebová mouka: 350 g
  • chlebová žitná mouk: 150 g
  • otruby: 1 PL
  • olivový olej: 2 PL
  • jablečný ocet: 1 PL
  • cukr krupice: 1 KL
  • drcený kmín: 2 KL
  • sůl: 2 KL
  • sušené droždí: 1.5 KL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Podmáslový chléb z domácí pekárny - recept

Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do jednoho rohu dáme sůl, do druhého cukr, do třetího droždí a vše zahrneme moukou. Podmáslový chléb pečeme na základní program (Basic nebo Klasik), 750 g a tmavou kůrku. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

banánový chlebíček s arašídy.jpg Přílohy

Banánový chlebíček s arašídy

Banány rozmačkáme vidličkou, přidáme arašídové máslo, řecký jogurt, vejce, olej a lžíci medu. Přidáme prosátou špaldovou mouku, ovesné vločky a jedlou sodu. Všechny ingredience důkladně promixujeme, aby nám…

domaci-foccacia.jpg Přílohy

Domácí Focaccia

Mouku promícháme s lžičkou soli. Smícháme půl litru vlažné vody, olivový olej a rozdrobené droždí, zamícháme a necháme droždí rozpustit. Postupně naléváme do mouky, lehce mícháme. Mělo by nám vzniknout řídší…

domaci-celozrnny-chleb.jpg Přílohy

Domácí celozrnný chléb

Všechny suroviny smícháme a uhněteme těsto. Formu na chleba vymažeme máslem a můžeme vysypat semínky. Těsto nalejeme do formy. Dáme kynout na teplé místo. Chléb kyne asi 3 hodiny. Občas jej pokropíme trochou…

chlebova-polevka.jpg Přílohy

Chlebová polévka

Chléb nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině másla. Cibuli očistíme, nakrájíme najemno a orestujeme na zbytku másla. K cibuli přidáme kmín a po chvilce restování jej zalijeme vývarem. Do vývaru přidáme…

Tip na recept

Mrkvový krém s chilli

Mrkvový krém s chilli

Mrkve, řapíkatý celer, cibuli a česnek očistíme a nakrájíme na drobné kostky. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme cibulku a restujeme. Jakmile začne zlátnout přidáme česnek a poté ještě asi minutu…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Cviky, které byste měli…

    Nabízíme flexibilní úvěry a financování pro různé projekty.<br> <br> Tento úvěr umožňuje klientovi využít úrokovou s...

  • Dětská oslava narozenin bez…

    Další módní nesmysl, který zatěžuje rodiče (nejen finančně), a frustruje děti, když nemají "lepší" a nákladněj...

  • Závislost na cukru: Sladké…

    Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Roštěnky Esterházy

Hlavní jídla: Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a…

Pečená jitrnice s kysaným zelím

Hlavní jídla: Pečená jitrnice s kysaným zelím

Na rozehřátém sádle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí, kmín, osolíme a necháme dusit…

Skopové na česneku

Hlavní jídla: Skopové na česneku

Maso umyjeme, potřeme solí a prolisovaným česnekem a opepříme. Na sádle osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a…