Aktuálně pro vás máme 1711 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla

Okoun nilský na zelenině

Ingredience
- +
  • filety z okouna: 400 g
  • česnek - stroužky: 4 ks
  • zelenina na přílohu (brambory, mrkev, paprika, pórek atd.)
  • máslo
  • sůl
  • pepř
  • tymián
  • citrón

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Okoun nilský na zelenině - recept

Okoun nilský na zelenině – recept

Filety okouna opláchneme, osušíme, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme máslem a poklademe nakrájenou zeleninou, kterou osolíme, opepříme, přidáme čerstvý tymián a celé stroužky česneku. Zeleninu poklademe tenkými plátky másla a dáme péct na 180 °C asi 40 minut (podle velikosti kousků). Na zeleninu položíme rybu, na kterou opět položíme tenký plátek másla a necháme péct asi 15 minut dozlatova. Před podáváním zakápneme citrónovou šťávou. 

Okoun nilský na zelenině se dá kromě pečené zeleniny servírovat např. s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo zeleninovým salátem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Pracujete na počítači? Chraňte si zrak před modrým světlem

ja mam na to zapnutu taku ochranu na monitore a na ociach mam ochranu s barner okuliarmi cez milicastore a su ...

Doporučené recepty

Zapečené cannelloni s mletým masem

Hlavní jídla: Zapečené cannelloni s mletým masem

Šalotku a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme. Na troše oleje necháme zesklovatět šalotku, přidáme česnek,…

Brokolicové krokety

Přílohy: Brokolicové krokety

Brokolici očistíme, rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme, necháme okapat a rozmačkáme…

Jemná krémová chřestová polévka

Polévky: Jemná krémová chřestová polévka

Očištěný chřest zbavený dřevnatých konců nakrájíme na menší kousky. Na troše oleje v hrnci necháme rozpustit máslo…

Svíčková na smetaně v parním hrnci

Hlavní jídla: Svíčková na smetaně v parním hrnci

Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej…