Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Langoše Hlavní jídla
23. 08. 2017 Přečteno: 1301x

Langoše

Ingredience
- +
  • 500 g hladké mouky
  • 1 balíček droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky cukru
  • 4 dl mléka
  • olej
  • kečup
  • nastrouhaný sýr
  • 1 stroužek česneku

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Nedietní mňamka

Langoše – recept

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, s cukrem. Kvásek necháme asi 5 minut odstát v teple. Do mouky přidáme sůl a dáme do mísy. Přidáme kvásek a ručně pořádně vypracujeme těsto. Těsto necháme asi 30 minut v teple kynout. Na pomoučeném vále vyválíme asi 2 cm široký plát, z kterého vykrojíme sklenici nebo hrnkem kolečka. Necháme ještě asi 10 minut kynout. Na pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje a vkládáme nakynutá kolečka. Smažíme z obou stran dozlatova. Hotové langoše necháme na ubrousku odsát přebytečný olej, natřeme česnekem smíchaným s kečupem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvasek.jpg Hlavní jídla

Kvásek

Vlažné mléko smícháme ve větším hrnku se lžící cukru a nadrobeným droždím. Přidáme tolik mouky, aby nám vzniklo řídké těsto. Dáme na teplé místo a počkáme až nám vzejde kvásek. 

drozdova-polevka.jpg Hlavní jídla

Drožďová polévka

Očistíme si zeleninu. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, petžel a brambory na malé kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém orestujeme cibulku. Přidáme nadrobené droždí a asi 2 minuty restujeme. Poté…

kvasnicove-knedlicky-do-polevky.jpg Hlavní jídla

Kvasnicové knedlíčky do polévky

V hlubší pánvi při mírné teplotě necháme rozpustit sádlo, ve kterém necháme za stálého míchání rozvonět rozdrobené kvasnice. Necháme vychladnout. Přidáme mléko o pokojové teplotě, vejce, prolisovaný česnek,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Chleba se peče v uzavřené troubě. Mít troubu otevřenou a při pečení v ní držet ruku může jen opravdový pitomec...

  • Jak na domácí pečivo bez…

    Peču chleby už třetím rokem. 230°C až 250°C na začátku pečení je normálních (v troubě je i pára), po 15 minutá...

  • Macecha a otčím aneb Jak se…

    Dobrý den, taky jsem "macecha" - akorát moje "nevlastní dcera" je jen o jedenáct let mladší jak já... bohužel ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

<a href="http://www.seznam.cz">lehátko</a> [url=http://www.seznam.cz]seznam[/url]
https://www.seznam.cz/ ...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Doporučené recepty

Tuňákové placičky

Hlavní jídla: Tuňákové placičky

Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostky. Uvaříme je v osolené vodě do změknutí. Poté brambory rozmačkáme s…

Briošky

Předkrmy a chuťovky: Briošky

Droždí necháme rozpustit v misce s vodou a krystalovým cukrem. Přidáme 15 g rozpuštěného másla, rozšlehaná vejce,…

Paštika z husích jater

Předkrmy a chuťovky: Paštika z husích jater

Husí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme trochu máslo, na které osmažíme nadrobno…

Kachní prsa na medu

Hlavní jídla: Kachní prsa na medu

Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži nakrojíme do mřížky. Dáváme pozor, aby byla naříznutá jen kůže, nikoli maso.…