Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Kvasnicová polévka Polévky
23. 02. 2020 Přečteno: 5157x

Kvasnicová polévka

Ingredience
- +
  • čerstvé droždí: 42 g
  • zeleninový vývar: 500 ml
  • cibule: 1 ks
  • mrkev: 2 ks
  • petržel: 2 ks
  • máslo: 2 PL
  • brambory: 2 ks
  • žampiony: 2 ks
  • brokolice: 1 ks
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Kvasnicová polévka – recept

Den předem si uděláme čerstvý zeleninový vývar. Zeleninu z vývaru nevyhazujeme ale rozmixujeme ji.

V hrnci rozehřejme máslo, na kterém orestujeme cibulku, přidáme kvasnice, rozmixovanou zeleninu a asi 2 minuty restujeme. Přidáme zeleninový vývar. Do polévky hodíme na kostky nakrájenou mrkev, petržel, brambory, brokolici a žampiony. Vaříme do změknutí zeleniny asi 20 minut. Kvasnicovou polévku dochutíme solí a pepřem. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Polévka minestrone

Polévka minestrone

Fazole necháme namočené ve studené vodě přes noc a další den je ve stejné vodě povaříme 20 minut. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Po chvíli přidáme…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Zabaione

Dezerty: Zabaione

Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny (šleháme asi 10 minut). Postupně po malých lžičkách přišleháváme likérové…

Houbové rizoto s lososem

Hlavní jídla: Houbové rizoto s lososem

Cibuli a žampiony nakrájíme. V pánvi rozehřejeme zhruba polovinu másla, na kterém zpěníme cibulku. Přidáme houby a…

Kuřecí řízky s mandlemi

Hlavní jídla: Kuřecí řízky s mandlemi

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Vejce rozšleháme se špetkou…

Plněný perník

Vánoční cukroví: Plněný perník

Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme 2 hodiny odležet v chladu.  Těsto si rozdělíme na 3 díly a rozválíme…