Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Cejn ve vinném těstíčku Hlavní jídla
01. 09. 2017

Cejn ve vinném těstíčku

Ingredience
- +
  • filety z cejna: 400 g
  • bílé víno: 200 ml
  • vejce: 3 ks
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • kmín
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Cejn ve vinném těstíčku – recept

Cejna osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a dáme do chladu odležet. Mezitím si připravíme těstíčko. Rozšleháme vajíčka spolu s paprikou, kmínem, vínem a přidáváme mouku se strouhankou. Rozmícháme na hladké husté těstíčko a případně přidáváme mouku dle hustoty. Cejna obalujeme v připraveném těstíčku a ihned smažíme na rozpáleném oleji dorůžova. Podáváme s opékanými nebo vařenými bramborami, bramborovou kaší či zeleninou. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Maďarská fazolová polévka

Maďarská fazolová polévka

Fazole namočíme den předem do studené vody a scedíme. Cibuli, slaninu, papriku, mrkev a petržel nakrájíme na kostičky.  V hrnci necháme vypéct slaninu a krátce na ní osmahneme cibuli, mrkev, petržel a papriku…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Detox, vitamíny z ovoce či zeleniny a další tipy na literaturu o zdraví

Dobrý den, od A.Williama mám již 4 knihy. Přišel ke mě prostřednictvím semináře on-line, v březnu 2021. Začala...

Kosmetika na dovolenou: Jaké přípravky potřebujete na různé typy dovolených?

ja chodím jenom k vodě, takže mi stačí opalovací krém a probiotika, abych neměla střevní potíže

Doporučené recepty

Francouzská paštika

Pomazánky: Francouzská paštika

Slaninu a cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme v hrnci na menším množství rozpuštěného sádla. Maso a…

Kulajda s houbami a koprem

Polévky: Kulajda s houbami a koprem

Houby důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a společně s nakrájenými bramborami necháme vařit. Až budou…

Ribollita

Hlavní jídla: Ribollita

Fazole necháme přes noc namočené ve vodě. Vodu druhý den slijeme a fazole dáme vařit doměkka. Listy kapusty…

Mrkvová bábovka

Dezerty: Mrkvová bábovka

Mrkev očistíme, nastrouháme najemno a zakápneme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme vejce,…