Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 2961x

Borůvkové knedlíky

Ingredience
- +
  • polohrubá mouka: 250 g
  • vlažné mléko: 100 ml
  • droždí: 12 g
  • cukr krystal: 1 KL
  • vejce: 1 ks
  • špetka soli
  • Na náplň: 
  • borůvek: 150 ml
  • moučkový cukr: 2 PL
  • Na posypání:
  • tvrdý tvaroh: 100 g
  • moučkový cukr: 2 PL
  • rozpuštěné máslo: 2 PL

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Borůvkové knedlíky - recept

Borůvkové knedlíky - recept

Do misky nalijeme vlažné mléko, přisypeme cukr a rozdrobíme kvasnice. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě. V další míse mezitím smícháme polohrubou mouku se špetkou soli a vejcem. Do směsi přidáme vykynutý kvásek a vypracujeme těsto. Pak mísu zakryjeme utěrkou a necháme asi 40 minut znovu kynout na teplém místě. Až těsto nakyne, rozdělíme si ho na stejně velké díly. Každý z nich vyválíme na malou placku, kterou naplníme borůvkami smíchanými s moučkovým cukrem a pevně uzavřeme, aby náplň při vaření nevytekla. Takto připravené borůvkové knedlíky necháme ještě kynout asi 10 minut. Vroucí vodu mírně osolíme a vaříme v ní borůvkové knedlíky asi 10 minut.

Ihned po uvaření musíme ještě borůvkové knedlíky propíchat vidličkou, aby z nich mohla vyprchat horká pára. Borůvkové knedlíky servírujeme s nastrouhaným tvarohem, přelité máslem a posypané cukrem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 6 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Lékárna Dorea Neratovice nabízí široký sortiment léků i homeopatik

kvalitní personál vždy poradí,ráda k nim chodím velká spokojenost a díky personálu za ochotu Eliška

Doporučené recepty

Pljeskavica

Hlavní jídla: Pljeskavica

Hovězí a vepřové mleté maso osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nasekanou cibuli a petrželku, olivový olej a…

Sýrová omeleta

Předkrmy a chuťovky: Sýrová omeleta

Cibuli nasekáme na jemno a zlehka opečeme na másle. Vejce vyšleháme se smetanou, solí a pepřem a přidáme do pánve.…

Domácí tatarská omáčka

Ostatní: Domácí tatarská omáčka

Vejce se žloutkem, hořčicí a octem vyšleháme ponorným mixérem, po kapkách přidáváme olej, dokud majonéza…

Rýžová kaše

Ostatní: Rýžová kaše

Rýži uvaříme podle návodu, můžeme ji i lehce rozvařit. Uvařenou rýži poté rozmixujeme dohladka s mlékem, osladíme…