Aktuálně pro vás máme 1744 receptů
Bageta z domácí pekárny Přílohy
19. 01. 2018 Přečteno: 2088x

Bageta z domácí pekárny

Ingredience
- +
  • Na 4 bagety:
  • hladká mouka: 800 g
  • sušené droždí: 2 KL
  • sůl: 1.5 KL
  • cukr krupice: 1.5 KL
  • voda: 450 ml

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Bageta z domácí pekárny - recept

Bageta z domácí pekárny - recept

Do domácí pekárny nalijeme vlažnou vodu, přisypeme prosátou mouku a do každého rohu zvlášť dáme cukr, sůl a droždí, které zahrneme moukou. Zapneme program "Těsto" a necháme vykynout. Vznikne nelepivé těsto na bagety, se kterým se dobře pracuje. 

Těsto rozdělíme na 4 díly, z každého vyválíme obdélník a z delší strany přeložíme na třetiny. Dotvarujeme bagety, které položíme spojem dolů na plech vyložený pečicím papírem. Necháme asi 20 minut na teplém místě kynout. Na povrchu bagety na několika místech nařízneme, potřeme slanou vodou a pečeme na 180 °C asi 20 - 25 minut dozlatova. 

Bagety z domácí pekárny necháme vychladnout na mřížce. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 8 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

domaci-francouzska-bageta.jpg Přílohy

Domácí francouzská bageta

Čerstvé droždí promícháme ve vlažné vodě s lžičkou cukru. Necháme pár minut na teplém místě, aby se nám droždí aktivovalo. Kvásek smícháme s hladkou moukou a vypracujeme hladké těsto. Na teplém místě pod…

domaci-celozrnne-bagety.jpg Přílohy

Domácí celozrnné bagety

Vlažnou vodu promícháme s cukrem a čerstvým droždím. Necháme na teplém místě droždí aktivovat. Trvá to asi 5 minut. Mezitím si smícháme všechny mouky a sůl. Do mísy s kváskem přidáme ocet a olej. Postupně…

domaci-zitne-bagety.jpg Přílohy

Domácí žitné bagety

Tvaroh v misce smícháme s vejce. Vyšleháme a přidáme vodu. V druhé míse smícháme žitnou mouku se všemi semínky, práškem do pečiva, solí a kmínem. Všechny suroviny smícháme. Pokud by těsto bylo příliš řídké,…

zapecene-bagety-s-rajcaty.jpg Přílohy

Zapečené bagety s rajčaty

Rajčata na spodní straně nakrojíme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Rajčata pokrájíme na menší kusy a promixujeme společně s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, trochou soli, pepře a bazalky.…

Tip na recept

Pečená štika

Pečená štika

Štiku očistíme, rozdělíme na porce, mírně osolíme a opepříme. Dno pekáčku vymažeme máslem a vyskládáme plátky citronu. Na něj položíme štiku a poklademe tenkými plátky másla. Pečená štika se připravuje asi 25…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Jaro je tady! Vyražte do hor se správnou výbavou. Salomon sází na univerzálnost

dost slušný boty

Už víte, kam na dovolenou v ČR? Máme tip na dokonalé ubytování na Šumavě!

Ještě bych doporučila jedno ubytování, a to http://www.nadrybnikem.eu/. Je to chatová osada v Hnačovu. A je to...

Doporučené recepty

Mořský vlk v solné krustě

Hlavní jídla: Mořský vlk v solné krustě

Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a smícháme s hrubozrnnou solí. Pekáček nebo zapékací misku vyložíme…

Kuře na pomerančích

Hlavní jídla: Kuře na pomerančích

Pomeranč důkladně omyjeme, polovinu vymačkáme, z druhého pak opatrně oloupeme kůru. Kůru se šťávou pak smícháme…

Rybí nákyp

Hlavní jídla: Rybí nákyp

Rybí maso osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, přidáme trochu vody a dusíme doměkka. Měkké rybí maso umeleme na…

Salát z červené čočky

Saláty: Salát z červené čočky

Salát z červené čočky podáváme vychlazený.