

























Mrkvové karbanátky
Ingredience
- větší mrkev: 2 ks
- cibule: 1 ks
- stroužky česneku: 1 ks
- vejce: 2 ks
- petrželka
- máslo
- ovesné vločky
- olej
- majoránka
- sůl
- pepř
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a podusíme ji zlehka na másle. Necháme vychladnout. Ovesné vločky smícháme společně s mrkví, s najemno nakrájenou cibulí a ptrželkou, prolisovaným česnekem a vejci. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by se nám vzniklé těsto zdálo příliš řídké, můžeme zahustit vločkami. Necháme 20 minut uležet, aby vločky nasákly tekutinu.
Namočenýma rukama pak vytváříme karbanátky. Ty skládáme do pekáče, který si předem vyložíme pečícím papírem a potřeme trochou oleje. Mrkvové karbanátky pečeme asi 40 minut při 180 °C. V polovině pečení karbanátky otočíme. Jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kašenebo zeleninový salát.
Vytisknout stránku Stáhnout v PDF
Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Smícháme mleté maso, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř a trochu majoránky. Vše důkladně promícháme a tvoříme karbanátky, které pokládáme do pekáče vymazaného…
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháme je a necháme vychladnout. Lososa omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou, poklademe tenkými plátky…
Mleté krůtí maso smícháme s vejcem, nastrouhaným sýrem, nadrobno nakrájenou cibulkou a petrželkou, prolisovaným česnekem, trochou soli a pepře. Důkladně promícháme a necháme v lednici asi 30 minut odpočinout.…
Pohanku uvaříme doměkka v osolené vodě, přikryjeme pokličkou a necháme dojít asi 20 minut. Pohanku scedíme a smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, prolisovaným česnekem, vejci a kořením. Ze…
Mleté krůtí maso smícháme s prolisovaným česnekem, nadrobno nakrájenou šalotkou a petrželkou, majoránkou, tymiánem, solí, pepřem a lžičkou oleje. Přisypeme trochu strouhanky, propracujeme a necháme asi 30…
Smícháme jogurt, prolisovaný česnek, nadrobno nasekané bylinky, osolíme a opepříme. Dále můžeme přidávat další ingredience dle vlastní chuti, např. chilli, křen, limetku, koření nebo nadrobno nakrájenou šunku.
DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU
POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ
Závislost na cukru je stejně špatná, jako každá jiná závislost na čemkoliv. Jinak - ta hysterie kolem škodlivo...
"25. Runa YR/Wyrd (prázdná runa)" je novodobý koncept. To co tato "runa" reprezentuje, je již obsaženo v runě ...
Každý má "nadpřirozené" schopnosti (telepatie, jasnozřivost, AP atd). Akorát jsou v latentním stavu. V podstat...
Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...
Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...
Brambory uvaříme den předem ve slupce, druhý den je oloupeme a na dřevěné desce nastrouháme najemno. Ve větším…
Začněte tím, že si v rendlíku svaříte vodu s cukrem a kůrou z citronů. Po deseti až patnácti minutách cukrový…
Do pekárny nalijeme podmáslí, mléko, jablečný ocet a olivový olej. Přisypeme prosátou mouku, otruby a kmín. Do…
Cibuli, česnek a zázvor nadrobno nakrájíme. Na kokosovém oleji v hrnci necháme suroviny zesklovatět, poté přidáme…
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.