Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Hráškové pyré Přílohy
29. 08. 2017 Přečteno: 16326x

Hráškové pyré

Ingredience
- +
  • hrášek (mražený nebo čerstvý): 300 g
  • česnek - stroužky: 2 ks
  • smetana: 3 PL
  • mletý koriandr: 1 KL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Hráškové pyré - recept

Hrášek vložíme do osolené vody a vaříme na středním plamenu asi 20 minut do úplného změknutí. Poté slijeme vodu, kterou si dáme stranou a hrášek důkladně rozmixujeme. Přidáme k němu sůl, pepř, mletý koriandr a důkladně promícháme. Potom hráškové pyré ochutíme dvěma stroužky prolisovaného česneku a zjemníme smetanou (můžeme použít sójovou smetanu). Ještě jednou důkladně zamícháme a případně doředíme hráškovým vývarem.

Hráškové pyré skvěle doplní dušené hovězí nebo vepřové maso. Můžeme ho také podávat s uzeninou jako obdobu hrachové kaše, která se klasicky připravuje ze sušeného hrachu.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 11 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hrachova-polevka-ze-zluteho-hrachu.jpg Přílohy

Hrachová polévka ze žlutého hrachu

Žlutý hrách namočíme den předem do studené vody a vodu slijeme. Cibuli nakrájíme nahrubo, česnek na plátky, vývar ohřejeme. V hrnci rozehřejeme olej, na něm necháme rozpustit máslo, ve kterém zpěníme cibuli.…

hrachova-polevka-s-bramborem.jpg Přílohy

Hrachová polévka s bramborem

Hrách přebereme, namočíme ho den předem do studené vody a propláchneme. V hrnci na troše oleje rozpustíme máslo a necháme na něm zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme hrách, kmín, zalijeme vývarem,…

Tip na recept

Domácí smetanový karamel

Domácí smetanový karamel

Do hrnce se silnějším dnem nasypeme cukr a při mírné teplotě a za stálého míchání vařečkou ho necháme zkaramelizovat. Pozor, karamel má velmi vysokou teplotu a ulpívá na kůži, proto při neopatrnosti hrozí…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Dušené kedlubny

Přílohy: Dušené kedlubny

Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme, v hrnci zalijeme vodou, ve které je povaříme doměkka.…

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, žervé, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná vejce a…