Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Frittata Předkrmy a chuťovky
22. 03. 2016 Přečteno: 9129x

Frittata

Ingredience
- +
  • papriková klobása nebo chorizo: 1 ks
  • anglická slanina - plátky: 6 ks
  • vejce: 5 ks 
  • olivový olej: 2 PL
  • jarní cibulka: 1 ks
  • brambory: 2 ks
  • čedar: 80 g
  • cherry rajčátka: 6 ks
  • hrst petrželové natě
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Frittata – recept

Na tenké plátky nakrájíme brambory a v osolené vodě vaříme asi 10 minut. Nakrájíme na nudličky anglickou slaninu, na kolečka klobásu. Na pánvi s olivovým olejem opékáme asi po dobu dvou minut slaninu, přidáme klobásu a opékáme ještě asi minutu. Děrovanou lžící vytáhneme slaninu i klobásu a dáme stranou. V míse rozklepneme vejce, které osolíme, opepříme a rozšleháme. Přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, půlku sýra, opečenou klobásu se slaninou a uvařené brambory. Do pánve vlijeme vaječnou směs, kterou stejnoměrně rozhrneme a pomalu opékáme asi 5 minut. Po dobu opékání rozložíme nahoru na polovinu nakrájená cherry rajčátka a posypeme sýrem. Pokud máme frittatu zespod zlatavou, vložíme do rozehřáté trouby, až se sýr nahoře roztaví. Frittatu necháme na 5 minut odstavenou, sesuneme opatrně na prkénko, rozkrájíme na výseče a posypeme perželkou. Podáváme s pečivem.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 9 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

fotolia_68432218_xs.jpg Předkrmy a chuťovky

Bramborová omeleta

Uvařené a vychladlé brambory nakrájíme na plátky nebo kostičky. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu zlehka opečeme, až pustí tuk, přidáme cibuli a necháme společně orestovat. Přidáme brambory, opět…

Tip na recept

Krůtí játra na cibulce

Krůtí játra na cibulce

Cibuli nakrájíme na proužky a na sádle nebo na oleji orestujeme. Játra očistíme, odblaníme, pokrájíme, přidáme k cibulce a společně osmahneme. Osolíme, opepříme, přidáme kmín a lehce zaprášíme moukou.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí mozzarella

Předkrmy a chuťovky: Domácí mozzarella

V hrnci smícháme mléko s kyselinou citronovou a necháme rozpustit. Pozvolna zahřejeme mléko na 38 °C (použijeme…

Svíčková Wellington

Hlavní jídla: Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze…

Syrniki

Dezerty: Syrniki

Smícháme tvaroh, oba cukry, špetku soli, vejce a citrónovou kůru. Mouku smícháme s práškem do pečiva a přidáme ke…

Lívance z kvásku

Dezerty: Lívance z kvásku

Všechny suroviny vložíme do mísy a umícháme hladké těsto, které necháme na teplém místě pod utěrkou asi 1 hodinu…