spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Přílohy

recept

Francouzská bageta

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

hladká mouka - hrnek: {1,5} ks

sušené droždí: {1,5} KL

voda - hrnek: {0,5} ks

olivový olej: {0,5} PL

sůl: {0,5} KL

cukr - špetka: {1} ks

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Francouzská bageta – recept

Z droždí, špetky cukru a teplé vody uděláme kvásek, který necháme vykynout. K mouce smíchanou se solí přidáme kvásek a vypracujeme na těsto. Necháme v teple kynout asi hodinu. Po vykynutí přesuneme na pomoučený vál, vytvarujeme bagetu, přikryjeme utěrkou a ještě 30 minut necháme kynout. Troubu předehřejeme na 220 ˚C. Na bagetě uděláme nožem tři zářezy. Na dno trouby dáme rozehřát nádobu s trochou vody, vložíme plech s bagetami a hned zavřeme. Pečeme 20 minut, dokud bagety nezezlátnou.

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Tip na recept

všechny recepty >

Morkové knedlíčky do polévky

Společně s ostatními ingrediencemi do vývaru přidáme i morkové kosti. Ještě teplý morek vydlabeme a smícháme s moukou, strouhankou, žloutkem, nadrobno nasekanou petrželkou, trochou soli a pepře. Podle potřeby přidáme...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Přílohy:

Pita chléb

Smícháme mouku, droždí, sůl, vodu, olej, cukr a vypracujeme těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto rozdělíme na 4 bochánky, potřeme je olejem a necháme opět kynout. Z každého bochánku rozválíme placku....

Přílohy:

Domácí ciabatta

Na kousky nakrájíme olivy. V míse smícháme hladkou mouku s droždím, olivovým olejem, solí a teplou vodou. Na pomoučeném vále důkladně propracujeme a necháme zakryté v teple kynout. Po vykynutí na vále rozdělíme těsto...

Ostatní:

Francouzská marináda

Bazalku pokrájíme na malé kousky. V misce rozšleháme olivový olej s dijonskou hořčicí. Až se obě ingredience propojí, přidáme víno. Do vzniklé směsi přidáme bazalku a chilli a jemně zamícháme.

Přílohy:

Focaccia

Vypracujeme kvásek a necháme ho vzejít. Z mléka, hladké mouky, soli, olivového oleje, špetky cukru a kvásku vypracujeme těsto. Z něho vypracováváme placky, je lepší je dělat raději menší, jsou potom lepší. Olivy...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte