spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Vánoční cukroví

recept

Čokoládové lanýže

Ingredience

kvalitní čokoláda (min. 60 % kakaa): {200} g

40% smetana: {120} ml

máslo: {25} g

kakao

skořice

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Čokoládové lanýže - recept

Smetanu ohřejeme ve vodní lázni a necháme v ní rozpustit čokoládu. Přimícháme máslo a necháme vychladnout. Hmotu necháme ještě vychladit v lednici asi hodinu. Z hmoty tvoříme kuličky nebo válečky a obalujeme v kakau smíchaném s trochou mleté skořice. 

Čokoládové lanýže skladujeme v lednici, kde vydrží asi 14 dní. Před podáváním je necháme chvíli povolit v pokojové teplotě. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 2 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Vánoční cukroví

Čokoládové kuličky

Nastrouhanou čokoládu smícháme s rumem a najemno nadrcenými sušenkami. Moučkový cukr utřeme s bílky do pěny a přimícháme k čokoládě. Z hmoty tvoříme kuličky a obalujeme v rozdrcených sušenkách....

Tip na recept

všechny recepty >

Rybí pomazánka

Rybí maso osolíme, opepříme, dáme na pánvičku a nasucho opražíme. Jakmile se zatáhne, zalijeme trochou vody, podusíme asi 10 minut a necháme vychladnout. Vidličkou rybu roztrháme, přidáme změklé máslo, sýr a pomocí...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Dezerty:

Pěna z bílé čokolády

Do misky nalámeme čokoládu, přidáme mléko a dáme na hrnec s vroucí vodou. Bublinky vody se nesmějí dotýkat dna misky. Promícháme do krému. Odstavíme ze zdroje tepla a necháme asi 5 minut vychladnout. Poté zašleháme po...

Dezerty:

Čokoládové suflé

Troubu rozehřejeme na 180 °C a připravíme si 4 malé formičky (ideálně porcelánové). Formičky vymažeme máslem a vysypeme cukrem. V hrnci přivedeme vodu k varu a nad hrnec postavíme mísu, čímž si připravíme vodní lázeň....

Dezerty:

Čokoládové brownies

Čokoládu s máslem rozpustíme nad vodní lázní. Vejce vyšleháme do pěny a přidáme cukr. Společně prošleháme, a až vznikne hustý krém, přidáme rozpuštěnou hořkou čokoládu s vysokým obsahem kakaa a nakonec prosátou mouku...

Dezerty:

Čokoládový fondant

Troubu rozehřejeme na 210 °C a připravíme si malé formičky, ideálně zapékací porcelánové nebo skleněné. Formičky vymažeme máslem a vysypeme holandským kakaem. Ve vodní lázni rozpustíme máslo s čokoládou a necháme...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte