![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--detske.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--sladkosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--dieta.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--raw.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlepek.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vegan.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--rychlovky.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--testoviny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--lusteniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezlaktozy.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--maso.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--ryby.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zverina.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--vnitrnosti.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--gril.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--hravevareni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--luxusni.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--alkohol.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--zavareniny.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--imunita.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--bezcukru.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--domaci_pekarna.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--parnihrnec.png)
![](/img/PageModule/RubrikaCustom/Recepty/category__image--prasarny.png)
![Citronová zmrzlina](/img/clanky/ca34c0cbaab87161161c6ea222ec5ecb/meal-g2a6e3027d_1920.jpg)
Citronová zmrzlina
Ingredience
- BIO citrony (chemicky neošetřené) : 2 ks
- šťáva z citronu : 125 ml
- smetana na šlehání : 500 ml
- špetka soli
- krupicový cukr : 100 g
KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce
Citronová zmrzlina – recept
Nejprve si jemně nastrouhejte do misky oba BIO citrony, abyste získali co nejvíce citronové kůry. Tu následně přesypte do mixéru a rozmělněte spolu s krupicovým cukrem a citronovou šťávou. V další fázi vlijte k surovinám i vychlazenou smetanu na šlehání, vsypte špetku soli a mixujte, dokud smetana nezmění konzistenci. Citronovou šlehačku nakonec přemístěte do uzavíratelné misky a dejte do mrazáku na minimálně 4 až 5 hodin. Každou půl hodinu pak vznikající zmrzlinu promíchejte.
Diskuse k receptu: 0 příspěvky.