Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu Hlavní jídla
08. 03. 2018 Přečteno: 3306x

Jehněčí hřbet na tymiánu a rozmarýnu

Ingredience
- +
  • jehněčí hřbet: 400 g
  • čerstvý tymián: 1 KL
  • čerstvý rozmarýn: 1 KL
  • olej: 3 PL
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zdravé, neuděláte chybu

Jehněčí hřbet - recept

Jehněčí hřbet odblaníme, osolíme a opepříme. Lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu nasekáme nadrobno a potřeme jimi celý jehněčí hřbet. Na pánvi rozehřejeme olej, na kterém maso zprudka ze všech stran orestujeme. Jehněčí hřbet přemístíme do pekáčku, kde ho 15 minut na 180 °C dopečeme. Vypneme troubu, necháme ji otevřenou a maso v ní necháme ještě dalších 8 - 10 minut odpočinout

K jehněčímu masu se hodí například povidlová omáčka, grilovaná zelenina nebo bramborová příloha.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

jehneci-na-cesneku.jpg Hlavní jídla

Jehněčí na česneku

Jehněčí omyjeme, osušíme, zbavíme blan, kost neodstraňujeme. Česnek oloupeme, prolisujeme, smícháme se solí a trochou oleje a směs vetřeme do masa. Maso necháme uležet minimálně 3 hodiny, lépe přes noc. …

jehneci-kyta.jpg Hlavní jídla

Jehněčí kýta na zelenině

Smícháme na velmi drobno nakrájenou slaninu, prolisovaný česnek, polovinu rozmarýnu, tymiánu a šalvěje, trochu soli a pepře. Do masa uděláme několik zářezů a tuto směs do nich prsty vetřeme. Jehněčí kýtu…

Tip na recept

Bylinková tvarohová pomazánka

Bylinková tvarohová pomazánka

Cibuli a bylinky nakrájíme navelmi drobné kousky, smícháme s tvarohem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Dále můžeme do pomazánky přidávat cokoli máme rádi, např. strouhaný sýr, šunku, nakládaná rajčata,…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Tipy na zavařování hotových…

    Za mě je postup v článku k zavařování masa a hotových jídel v pořádku. Vždycky se zavařovalo na dvakrát. Jedno...

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Květákové karbanátky

Hlavní jídla: Květákové karbanátky

Květák rozkrájíme na menší kusy a uvaříme v osolené vodě, dokud nezměkne. Poté ho slijeme, vidličkou rozmačkáme na…

Pomalu pečené vepřové koleno

Hlavní jídla: Pomalu pečené vepřové koleno

Troubu předehřejeme na 130°C. Koleno s kůží i kostí očistíme a kůži nakrojíme opatrně ostrým nožem do tvaru mřížky…

Krevetové rizoto

Hlavní jídla: Krevetové rizoto

Rozpálíme si pánev s trochou oleje a necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme rýži a restujeme asi 2…

Nakládaný hermelín

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný hermelín

Hermelíny podélně rozkrojíme, cibuli a česnek nakrájíme na plátky. Část cibule a česneku společně s mletou…