Využití citrónu v kuchyni

Z citrónu můžeme v kuchyni využít skoro vše – od citrónové šťávy, přes kůru až po dužinu. Pečeme z něho moučníky, dorty, přidáváme do svařeného vína čí pod maso. Díky jeho charakteristickému aroma si ho mnoho lidí oblíbilo i do omáček, polévek či marinád, které dokonale ochutí a ovoní. Určitě každý zná i klasickou citrónádu, v horkých dnech určitě osvěží voda smíchaná s trochou citrónové šťávy.

Při nachlazení se do čaje přidává plátek citrónu, nebo se do něj vymačká citrónová šťáva. Citrón čaji dodá nejen lepší chuť, ale pomáhá i při uzdravení našeho organismu.

Citrónem můžeme pokapat řízky, maso, ryby, brambory, zeleninu či mnoho dalšího. Výborná je i citrónová zmrzlina, krém či sorbet.

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit příspěvek

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Další léčivé potraviny

Tip na recept

všechny recepty >

Vánoční punč

Cukr nasypeme do hrnce a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Poté zalijeme půllitrem vody. Přivedeme k varu, aby se důkladně karamel rozpustil. Přihodíme koření, rozinky, kůru z citronu a vaříme asi 5...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte