Kedlubnová polévka

2 větší kedlubny
1 mrkev
1 cibule
snítka kopru
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
zeleninový bujón

Kedlubnová polévka – potup přípravy

Kedlubnu a mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kedlubny s mrkví a necháme chvíli orestovat. Poprášíme moukou, zamícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Necháme vařit asi 20 minut, přidáme kopr, podle chuti osolíme a opepříme, ještě krátce povaříme a kedlubnová polévka je hotová.

Kedlubnová polévka je lehký dietní pokrm, který můžeme podávat například s čerstvým pečivem.

Tip: na úplný závěr vaření můžeme do kedlubnové polévky zamíchat rozšlehané vejce.


Stáhnout v PDF

Přečteno: 3470x

Rozbalit všechny příspěvky
Nový komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Doporučujeme k tématu

Kayenský pepř mletý 50g DNM

Směs mletých chilli papriček Složení: chilli papričky mleté Kayenský pepř…

Cena: 30 Kč

Jídlem ke zdraví

Autor: Iva Georgievová Publikace autorky Ivy Georgievové je nejen výběrem všech…

Cena: 249 Kč

Biryani masala 50g DNM

Směs koření v prášku vhodná do rýžových pokrmů Kořenící směs…

Cena: 58 Kč

Éterický olej HŘEBÍČEK 10ml Dr.Popov

Přírodní aromatický esenciální olej, prohřívá a posiluje Esenciální olej…

Cena: 73 Kč

Římský kmín mletý 50g DNM

Jedno ze základních koření v indické kuchyni Kumín - cummin - kmín jednoletý…

Cena: 38 Kč

Chilli mleté 50g DNM

Ostré koření Pro svoji velmi palčivou chuť a výrazné aroma se chilli užívá…

Cena: 33 Kč

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte