Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Žemlovka s jablky Dezerty
22. 03. 2016 Přečteno: 5068x

Žemlovka s jablky

Ingredience
- +
  • jablka: 2 ks
  • veka: 1 ks
  • med: 2 PL
  • mléko: 250 ml
  • skořicový cukr: 2 ks
  • vejce: 1 ks
  • máslo

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Žemlovka s jablky – recept

Troubu zapneme na 200 °C. Oloupaná jablka nakrájíme na plátky, smícháme se skořicovým cukrem a medem. V další misce smícháme dohromady mléko, žloutky, skořicový cukr. Máslem vymažeme pekáč, na který dáme plátky veky, které v rychlosti namočíme v mléce. Na veku naskládáme plátky jablek a opět plátky veky namočené v mléce. Vrstvíme do vypotřebování surovin, poslední vrstvou musí zůstat veka namočená v mléce. Pokapeme rozpuštěným máslem, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 20 - 30 minut. Vytáhneme z trouby a ze dvou bílků ušleháme sníh, který dáme na žemlovku. Vrátíme asi na 5 minut zpátky do trouby. Žemlovku můžeme jíst teplou i studenou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 4 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!
Tip na recept

Kuskus s tuňákem

Kuskus s tuňákem

Kuskus zalejte vroucí vodou (poměr by měl být 1:1), přidejte máslo, zakryjte a nechejte nabobtnat. Zeleninu a olivy nakrájejte na kousky. Oblíbené bylinky nasekejte. Všechny ingredience promíchejte s tuňákem.…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Domácí marcipán

Ostatní: Domácí marcipán

Mandle pomeleme najemno, přidáme bílek, cukr a kapku aroma. Vše důkladně promícháme tak, aby vznikla tuhá jemná…

Restované rýžové nudle

Hlavní jídla: Restované rýžové nudle

Všechnu zeleninu očistíme a nakrájíme. Mrkev, pak choi a jarní cibulku na tenké nudličky, česnek a zázvor na…

Třešňový clafoutis

Dezerty: Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do…

Borůvková bublanina

Dezerty: Borůvková bublanina

Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Do směsi opatrně zašleháme máslo a mléko. Do mísy pak přes síto přesejeme…