spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dezerty

recept

Velikonoční tvarohové bábovky

Ingredience

máslo: 120 g

třtinový cukr: 100 g

vejce: 3 ks

měkký tvaroh: 250 g

hladká mouka: 300 g

mléko: 80 ml

prášek do pečiva: 2 KL

citronová kůra:  KL

forma na mini bábovky

Na polevu:

citronová šťáva: 1 KL

moučkový cukr: 150 g

čokoládová vajíčka

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Méně dietní, ale chutné

Velikonoční tvarohové bábovky - recept

V míse utřeme změklé máslo s cukrem a citronovou kůrou. Postupně zašleháváme vejce a tvaroh. Poté vmícháme do těsta mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Tekuté těsto nalejeme do vymazaných bábovkových forem. Pečeme asi 20 na 180 °C. Bábovky vyklopíme a necháme zchládnout.

Mezitím si připravíme polevu. Citronovou šťávu prošleháme s moučkovým cukrem na bílý hustý krém, kterým polejeme bábovky. 

Velikonoční tvarohové bábovky ozdobíme jarními kvítky a drobnými čokoládovými vajíčky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Dezerty

Velikonoční bezlepkový beránek

Formu na velikonočního beránka vymažeme kokosovým olejem a vysypeme hladkou moukou. Žloutky vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem a špetkou soli do pěny. Za stálého šlehání přidáme olej a po...

Dezerty

Velikonoční mazanec s ořechy

V misce rozdrobíme droždí, přidáme asi dvě lžíce cukru, přilejeme třetinu vlažného mléka a hladkou mouku. Promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi 10 minut. Ve velké míse...

Dezerty

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například...

Dezerty

Tvarohová bábovka

V míse nebo v kuchyňském robotu vyšleháme žloutky s cukrem alespoň 5 minut. Potom k nim přidáme změklé máslo a tvaroh a opět šleháme. V jiné míse si mezitím smícháme mouku s práškem do pečiva. Tuto...

Tip na recept

všechny recepty >

Česnekový dip ze zakysané smetany

Česnek prolisujeme nebo utřeme, smícháme se zakysanou smetanou, lístky tymiánu, trochou soli a pepře. Česnekový dip ze zakysané smetany podáváme k masu, grilované zelenině, pečeným bramborám nebo čerstvé zelenině...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Předkrmy a chuťovky:

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

Dezerty:

Zdravá tvarohová buchta na plech

Z tvarohu a ovoce si připravíme náplň. Ovoce můžeme použít čerstvé i mražené, v případě potřeby dosladíme směs medem dle naší chuti. Zdravá tvarohová buchta na plech chutná výborně například s lesním ovocem, použít...

Dezerty:

Strouhané tvarohové řezy

Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva, perníkovým kořením, kakaem a oběma cukry. Přidáme žloutek, změklé máslo a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout...

Dezerty:

Hrníčková bábovka

Máslo necháme při pokojové teplotě změknout a zašleháme do něj vejce. Až se spojí, přidáme třtinový cukr a šleháme dalších asi 5 minut. V jiné míse smícháme mouku s práškem do pečiva a přes sítko ji prosejeme k...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte