spektrumzdravi.cz

Aktuálně pro vás máme 1701 receptů

Dobrý kontakt k tématu

Kavárna u Amose v Nové Pace

Nezávislá maloobchodní síť BALA v současné době propojuje v rámci svých sítí Bala a Gastro více než 1600 kmenových...

DSCN1037a-500x574

Michaela Maťhová: E-book o pěstování bylinek

Michaela Maťhová si uvědomuje sílu bylinek, a proto se věnuje pěstování bylinek a jejich užívání pro...

František Janeček: řeznictví a uzenářství, Rousínov

Nedáte dopustit na kvalitní maso a uzeniny vyrobené podle poctivých tradičních receptur?...

Pekárna Kabát: ruční výroba pečiva a jeho prodej, Praha a Plzeň

Pekárna Kabát je zavedená rodinná pekařská firma s tradicí od roku 1992....

Firma Janeček: profesionální řeznické háky na maso

V masném průmyslu je nejdůležitější hygienické zázemí pří zpracování syrového masa. Čisté...

Hlavní jídla

recept

Špagety s omáčkou z pečených paprik

Ingredience

Pro kolik lidí vaříte?

špagety: {150} g 

červená paprika: {3} ks

mleté maso: {200} g 

cherry rajčata: {100} g 

 česnek - stroužky: {2} ks

vinný ocet: {1} KL

uzená paprika: {1} KL 

čerstvá bazalka

olej

sůl

pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Léčivá potravina

Stupeň zdravosti:

Zlatá střední cesta

Špagety s omáčkou z pečených paprik – recept

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Špagety uvaříme v osolené vodě al dente. Papriky s rajčaty očistíme a dáme asi na 30 minut do trouby. Poté je zabalíme do igelitového sáčku, kde je necháme asi 10 minut. Z paprik sloupneme černou slupku a vložíme je do mixéru. Přidáme rajčata, nakrájený česnek, vinný ocet, asi 2 lžíce olivového oleje a uzenou papriku. Omáčku rozmixujeme dohladka a dochutíme solí.

Na pánvi rozpálíme trochu oleje a mleté maso na něm orestujeme, osolíme a opepříme. Až se maso zatáhne přidáme připravenou omáčku, zamícháme a necháme lehce probublávat asi 5 minut. Nakonec vmícháme uvařené špagety.

Špagety s omáčkou z pečených paprik podáváme s lístky čerstvé bazalky. 

Hodnocení receptu:

Hodnotilo 0 lidí

Rozbalit všechny příspěvky
Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse je zatím prázdná.

Podobné recepty

Přílohy

Ajvar z pečených paprik

Papriky a lilek dáme na plech vyložený pečicím papírem a opečeme při teplotě 190 °C, až se bude slupka paprik barvit dotmava. Upečené papriky vložíme do mikrotenového sáčku a necháme zapařit. Pak...

Hlavní jídla

Špagety s mletým masem

Na oleji orestujeme na jemno pokrájenou cibuli a nasekané stroužky česneku. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Na špagety s mletým masem můžeme použít vepřové i hovězí maso, ideální ale je...

Hlavní jídla

Papriky plněné mletým masem

Mleté maso smícháme s uvařenou rýží, kterou jsme nechali vychladnout. Přidáme najemno posekanou cibuli, utřený česnek a vejce. Ochutíme solí, pepřem a majoránkou dle potřeby. Papriky seřízneme,...

Hlavní jídla

Boloňské špagety s mletým masem

Na troše oleje osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek a mleté maso a smažíme dozlatova. K masu přidáme očištěnou a na malé kousky nakrájenou zeleninu, vše podlijeme vínem a...

Tip na recept

všechny recepty >

Domácí chléb bez hnětení

Mouku smícháme se solí, droždím a kmínem, zalijeme vodou a smícháme. Necháme asi 8 hodin na teplém místě. Na pomoučené ploše těsto přeložíme jako obálku a necháme ještě 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 230 °C a...

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Syrniki

    Pochopitelně je tím myšleno měkký tvaroh v alobalovém obalu (250 g) ;-) výraz "tvaroh ve staniolu" se používal dříve

  • Brokolicová polévka pro děti

    Polévka je super. Nejím vařenou zeleninu, dělala jsem pro svou 16m dceru, ale ta polévka tak voněla, že jsem ji polovinu snědla, dala jsem si…

  • Pečená kořenová zelenina

    Mám moc ráda opečenou kořenovou zeleninu, ale zelenina byla po 45 minutách měkká a rozhodně nebyla zlatavá.

Doporučené recepty

Hlavní jídla:

Vepřová panenka s rajčaty

Vepřovou panenku nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a na rozpálené pánvi ji opečeme z obou stran. Vyndáme a odstavíme na teplé místo (např. do vyhřáté trouby). Do pánve, ve které jsme dělali maso, dáme nakrájenou...

Hlavní jídla:

Roštěnky Esterházy

Maso omyjeme, odblaníme, nařízneme a naklepeme. Na rozpáleném sádle prudce osmahneme z obou stran, osolíme a opepříme. Roštěnky odložíme na teplé místo, do výpeku dáme osmažit nakrájenou cibuli a červenou...

Hlavní jídla:

Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze všech stran, aby se maso zatáhlo. Poté hovězí vytáhneme, pomažeme francouzskou hořčicí a dáme vychladnout...

Hlavní jídla:

Znojemská omáčka k pečeni

Maso prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme hovězí maso a ze všech stran naprudko osmahneme. Podlijeme vývarem, přidáme nakrájené okurky dle chuti a pod...

Pro dodržení zásad pro získání souhlasu koncových uživatelů v EU bychom vás chtěli informovat, že tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte