Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Zapečené plněné žampionové kloboučky Hlavní jídla
22. 09. 2017 Přečteno: 4801x

Zapečené plněné žampionové kloboučky

Ingredience
- +
  • velké žampiony: {5}
  • špenát: 50 g
  • jarní cibulka: {1,5}
  • slanina: 50 g
  • oblíbený strouhaný sýr: 75 g
  • smetana ke šlehání: 1 PL
  • kousek másla
  • česnek: {2}
  • mletý muškátový oříšek
  • čerstvá petrželka k podávání

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Zapečené plněné žampionové kloboučky - recept

Nejprve si očistíme žampiony. Odkrojíme stopky a vnitřek vydlabeme, nejlépe to jde malou lžičkou nebo vykrajovačem na meloun. Houby si dáme stranou a připravíme si náplň na zapečené plněné žampionové kloboučky. V hrnci si do zlatova opečeme pokrájenou anglickou slaninu. Po chvíli k ní přidáme najemno nakrájené jarní cibulky a kousek másla. Opékáme a po třech minutách přidáme najemno nasekaný špenát. Špenátovou směs osolíme, opepříme, přidáme jemně mletý muškátový oříšek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme dvě lžíce smetany ke šlehání a necháme probublávat, dokud smetana nezredukuje a špenát nebude měkký.

Nakonec musíme žampiony naplnit. Do každého žampionu dáme lžíci špenátové směsi, důkladně uhladíme a na vrch dáme lžíci strouhaného sýra. Zapečené plněné žampionové kloboučky pečeme na 190 stupňů asi 20-25 minut, dokud nebudou úplně měkké a sýr se nerozpustí. Podáváme posypané čerstvou petrželkou jako lehkou večeři. Zapečené plněné žampionové kloboučky budou také skvělé s lehkým zeleninovým salátem z rajčat, salátové okurky a jarní cibulky.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Tipy na zavařování hotových…

    Za mě je postup v článku k zavařování masa a hotových jídel v pořádku. Vždycky se zavařovalo na dvakrát. Jedno...

  • Jak zhubnout? Vsaďte na…

    Vždycky jsem chtěla běhat po lesních cestách, ale kořeny, kameny a nerovnosti mi dávaly zabrat. Po každém běhu...

  • Tělové máslo pro krásu i…

    Mangové máslo je naprostá pecka. Moc se o něm nepíše. Já ho objevila loni a jsem z něj nadšená. Určitě doporuč...

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Linecké opičky

Vánoční cukroví: Linecké opičky

Z ingrediencí na košíčky vypracujeme hladké těsto a necháme ho hodinu v lednici vychladit. Těsto rozdělíme na…

Grilovaná krkovice

Hlavní jídla: Grilovaná krkovice

Hořčici smícháme se sójovou omáčkou a olejem, bazalku nasekáme a se solí, pepřem a koriandrem přidáme ke směsi.…

Nakládaný sýr Feta

Předkrmy a chuťovky: Nakládaný sýr Feta

Sýr Feta nakrájíme na větší kostičky. Bylinky omyjeme a nasekáme na malé kousky. Citron omyjeme a nakrájíme na…