Aktuálně pro vás máme 1714 receptů
$clanek['popis_obrazku'] Hlavní jídla
Přečteno: 1633x

Smažený květák

Ingredience
- +
  • malý květák: 1 ks
  • vejce: 2 ks
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujem

Smažený květák - recept

Květák rozebereme na růžičky, které necháme v osolené vodě povařit asi 3 minuty do poloměkka. Květák scedíme, necháme vychladnout a případně osušíme papírovou utěrkou. 

Květák nejdříve obalíme v hladké mouce, poté v osoleném a opepřeném rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Postup namočení ve vajíčku a obalení ve strouhance můžeme ještě zopakovat. Smažíme ve větší vrstvě rozehřátého oleje ze všech stran dozlatova. Smažený květák odkládáme na ubrousek, který vysaje přebytečný tuk

Smažený květák se obvykle podává s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší. Můžete si k němu udělat i domácí tatarku

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 1 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF

Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

kvetakova-pomazanka-na-zpusob-hummusu.jpg Hlavní jídla

Květáková pomazánka na způsob hummusu

Květák rozdělíme na růžičky a odkrojíme tvrdý košťál. Růžičky smícháme s trochou olivového oleje, osolíme, opepříme, rozprostřeme na plech vyložený…

Doporučené recepty

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Hlavní jídla: Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Vepřovou panenku nakrájíme na 2 - 3 centimetrové plátky a do druhého dne naložíme do směsi oleje, tymiánu, soli a…

Vajíčková pomazánka s tvarohem

Pomazánky: Vajíčková pomazánka s tvarohem

Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Smícháme tvaroh, žervé, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná vejce a…

Dušené červené zelí

Přílohy: Dušené červené zelí

Ze zelí odkrojíme tvrdé košťály a listy nakrájíme na proužky. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli,…

Marocká harira

Polévky: Marocká harira

Cizrnu necháme namočenou přes noc. Šalotku nakrájíme najemno, jehněčí maso očistíme a nakrájíme na menší kousky. V…