Aktuálně pro vás máme 1891 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Roastbeef Hlavní jídla
11. 09. 2017 Přečteno: 2625x

Roastbeef

Ingredience
- +
  • nízký roštěnec: 1 kg
  • portské víno: 3 PL
  • hrubozrnná dijonská hořčice: 1 PL
  • olivový olej
  • čerstvý tymián
  • sůl
  • pepř

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Roastbeef – recept

Maso na roastbeef naložíme den předem. Očistíme ho, odblaníme, osolíme, opepříme, pomažeme dijonskou hrubozrnnou hořčicí, zakapeme vínem a přidáme tymián. Takto upravené maso zabalíme do sáčku a dáme do lednice.

Maso by mělo být v lednici minimálně 12 hodin. Poté ho vytáhneme a ještě 2 hodiny necháme v pokojové teplotě. Svážeme provázkem tak, aby z masa byl pravidelný váleček.

Troubu vyhřejeme na 100 °C, rozpálíme olivový olej na pánvi a maso na ní zprudka ze všech stran opečeme. Celková doba masa na pánvi by měla být zhruba 5 minut. Poté maso vložíme do trouby, podlijeme šťávou či zbytkem vína a pečeme asi hodinu a půl.

Až je roastbeef hotový, necháme ho chviličku odpočinout, pokrájíme na velmi tenké plátky a servírujeme s rozpečenou bagetkou, bramborovými dukátky nebo grilovanou zeleninou. Roastbeef chutná skvěle také s pepřovou omáčkou.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Dýňová polévka s mrkví

Polévky: Dýňová polévka s mrkví

Použijeme-li dýni Hokkaidó, pouze ji zbavíme semínek, u ostatních druhů dýní musíme i oloupat slupku. Dýni a mrkev…

Chřestová omáčka

Přílohy: Chřestová omáčka

Ve větším hrnci povaříme brambory (oloupané a nakrájené na kostičky) v osolené vodě do poloměkka. Vody dáme tolik,…

Plněný lilek

Hlavní jídla: Plněný lilek

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na oleji orestujeme. Vmícháme vejce, po sražení vajíček necháme…