Aktuálně pro vás máme 1869 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Svíčková na smetaně v parním hrnci Hlavní jídla
06. 02. 2020 Přečteno: 1370x

Svíčková na smetaně v parním hrnci

Ingredience
- +
  • hovězí zadní: 300 g
  • hovězí vývar: 300 ml
  • mrkev: 4 ks
  • petržel: 4 ks
  • celer
  • cibule: 1 ks
  • smetana ke šlehání: 200 ml
  • červené víno: 30 ml
  • slanina: 50 g
  • máslo: 2 PL
  • tymián - snítek: 2 ks
  • citronová šťáva
  • cukr
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • bobkový list
  • nové koření

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Méně dietní, ale chutné

Svíčková na smetaně v parním hrnci - recept

Maso důkladně prošpikujeme slaninou ze všech stran. Potřeme jej olejem, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej, na kterém zprudka orestujeme hovězí maso, které posypeme lístky tymiánu. Maso by před smažením mělo mít pokojovou teplotu. Poté jej zabalíme do alobalu a dáme stranou. 

Do výpeku přidáme máslo, na kterém dozlatova osmažíme nastrouhanou kořenovou zeleninu (mrkev, petržel, celer). Na závěr přidáme cibuli a ještě chvilku restujeme. 

Zeleninovou směs vložíme do parního hrnce, přidáme červené víno a vložíme maso (pokud pustilo v alobalu šťávu, přidáme ji do hrnce také). Zalejeme vývarem. Maso by mělo být ve šťávě ponořené asi ze dvou třetin. Přidáme bobkový list, nové koření, pepř a případně ještě lístky tymiánu.

Maso necháme dělat v parním hrnci asi 1 hodinu. Poté jej vyjmeme a opět zabalíme do alobalu, aby zůstalo teplé.

Zeleninovou směs propasírujeme přes síto, přidáme smetanu a podle chuti sůl, citronovou šťávu a cukr. Na mírném plameni necháme zhruba 5 minut probublávat. 

Svíčkovou na smetaně podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem, šlehačkou a brusinkami. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

hovezi-svickova-na-smetane.jpg Hlavní jídla

Hovězí svíčková na smetaně

Maso prošpikujeme slaninou a osolíme. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem a ze všech stran zprudka opečeme. Maso vyjmeme a dáme na teplé místo, do hrnce dáme zbytek slaniny, máslo, očištěnou a nakrájenou…

Tip na recept

Tvaroháček

Tvaroháček

Smetanu vyšleháme. Přidáme tvaroh, kakao, banán, avokádo a všechny suroviny důkladně rozmixujeme. Podle chuti přidáme čekankový sirup. Tvaroháček podáváme s čerstvým ovocem.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

  • Vyrobte si domácí těhotenský…

    Zkoušela jsem test se sodou a začalo to penit tak jsem zvědavá až si koupím test jestli bude pravda či lež

  • Veroničin Blog: Jak vypadá…

    Ahoj všichni, jmenuji se Bohuslava Shevchenko a chci se podělit o své svědectví, jsem šťastně vdaná žena se 2 ...

  • Karmalogie a karmická…

    Dobrý den. Když sem dáte článek o numerologii, měli byste lidem vysvětlit základní principy výpočtů. Numerolog...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

Stání je pro zdraví nejhorší možná "činnost". Odrovnáváte si páteř, klouby, narušujete krevní oběh, přetěžujet...

Práce u počítače vestoje? Odhalte benefity standing office!

jasně. A u toho ještě tančit a efektivita práce je nulová. Tohle ráda nemám. Mám novou profi židli, ortopedick...

Doporučené recepty

Kachní ragú s bramborovými noky

Hlavní jídla: Kachní ragú s bramborovými noky

Z upečené kachny obereme maso. Kachní prso osolíme, opepříme a posypeme lístky tymiánu. V pánvi rozehřejeme kachní…

Polévka z lišek

Polévky: Polévka z lišek

Ve středním hrnci nejprve orestujeme nakrájenou anglickou slaninu. Poté k ní přidáme pokrájené jarní cibulky spolu…

Špenátový quiche

Předkrmy a chuťovky: Špenátový quiche

Nejprve si připravíme křehké těsto. Důležité je, aby všechny použité ingredience byly studené. Pomoučíme vál,…