Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pórkový quiche [kiš] Hlavní jídla
30. 05. 2018 Přečteno: 3670x

Pórkový quiche [kiš]

Ingredience
- +
  • křehké těsto na koláč: 1 ks
  • pórek: 750 g
  • šunka: 150 g
  • stroužky česneku: 2 ks
  • vejce: 3 ks
  • smetana ke šlehání: 200 ml
  • strouhaný sýr (čedar, gouda,...): 200 g
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • olej

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Zlatá střední cesta

Pórkový quiche - recept

Křehké těsto vtlačíme do kulaté formy na koláč, propícháme na několika místech vidličkou a necháme v ledničce odpočinout. Mezitím přepůlíme pórek podélně a nakrájíme na půlkolečka. Na troše oleje necháme asi 1 minutu rozvonět nadrobno nakrájený česnek, přidáme pórek a zvolna restujeme do poloměkka. Pórek necháme vychladnout. 

Křehké těsto bez náplně předpečeme na 180 °C asi 10 minut a posypeme třetinou strouhaného sýru. Na ten rozprostřeme pórek smíchaný s nakrájenou šunkou. 

Smícháme smetanu, vejce, špetku soli, pepře, muškátového oříšku a třetinu strouhaného sýru. Touto směsí zalijeme koláč a posypeme zbytkem sýru. 

Pórkový quiche pečeme na 190 °C asi 35 minut dozlatova. 

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 0 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 0 příspěvky.

Diskuse neobsahuje zatím žádný komentář. Buďte první!

Podobné recepty

tresnovy-clafoutis.jpg Hlavní jídla

Třešňový clafoutis

Třešně umyjeme a vypeckujeme. Formu na pečení koláče vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme. Třesně rozmístíme do pečící formy. Všechny zbylé ingredience smícháme. Vznikne nám řídké těsto, které nalejeme na…

slany-kolac-flammkuchen.jpg Hlavní jídla

Slaný koláč Flammkuchen

Hladkou mouku smícháme s vodou, sádlem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut odpočívat v lednici. Poté těsto rozválíme na velmi tenký plát.  Žervé smícháme s vysokoprocentní…

povidlovy-kolac.jpg Hlavní jídla

Povidlový koláč

Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva. Smícháme nastrouhané máslo, cukr, mouku a vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut uležet v lednici. Z těsta odkrojíme asi 2/3 a vyválíme na…

Tip na recept

Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

V míse rozmícháme tvaroh se solí, kmínem, pepřem a zalijeme pivem. Při teplotě 18 °C necháme zrát 3 - 5 dní. Sýr voní po olomouckých tvarůžcích. Podáváme s čerstvým chlebem a nasekanou pažitkou.

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Krabičková dieta – zdravé stravování bez vaření a počítání kalorií

Zdravé stravování jsem si vyzkoušela taky, objednávala jsem čtyři měsíce a s jídlem a výslednou váhou jsem spo...

Tipy, jak ušetřit při nákupu kosmetiky a neslevit na kvalitě

Hodně zajímavých slev je také na https://slevovykupon.net/

Doporučené recepty

Burrito

Hlavní jídla: Burrito

Kuřecí prsa nakrájíme na proužky, orestujeme je na oleji. Osolíme, opepříme a posypeme kořením na tacos. Rýži…

Zeleninová tempura

Předkrmy a chuťovky: Zeleninová tempura

Vejce rozšleháme s vodou a přimícháme hladkou mouku. Do hladkého těstíčka namáčíme kousky zeleniny a ihned…

Hrnková maková buchta na plech

Dezerty: Hrnková maková buchta na plech

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přilijeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo, nakonec vmícháme mouku smíchanou…