Aktuálně pro vás máme 1900 receptů
Spektrum Zdraví
Zapnout notifikace
Zapněte si odběr notifikací a budete přímo na Vaše zařízení dostávat upozornění na nově přidané články do této rubriky.
recept na přání
Pohanková kaše Ostatní
10. 10. 2017 Přečteno: 11575x

Pohanková kaše

Ingredience
- +
  • pohanka {100} g 
  • mléko {200} ml
  • banán {1}
  • brusinky {50} g
  • med 
  • skořice

KL - Kávová lžička, PL - Polévková lžíce

Stupeň zdravosti:
Super zdravé, doporučujeme

style="text-align: justify;">Pohanková kaše - recept

Mléko přivedeme k varu a přisypeme pohanku. Důkladně promícháme, odstavíme z ohně a necháme dojít pod pokličkou, což trvá zhruba 20 minut. Osladíme medem a dochutíme skořicí. Dále kaši dozdobíme čerstvým bánánem a brusinkami.

Pohanková kaše se dá uvařit místo mléka také ve vodě nebo jablečném džusu, což ji přirozeně osladí, a samozřejmě je možná i veganská verze se sojovým, rýžovým nebo kokosovým mlékem. Pokud máte radši dokonale hladkou kaši, po uvaření do kaše přilijte trochu mléka nebo vody a rozmixujte.

Hodnocení receptu:
Hodnotilo 46 lidí

Vytisknout stránku Stáhnout v PDF



Vložit komentář

Odesláním komentáře souhlasíte s pravidly diskuze.

Diskuse k receptu: 2 příspěvky.

  • Klára
    17. 3. 2021 | 11:31
    Zdravím, má se dávat pražená pohanka nebo jakou bych měla v obchodě koupit. Prosím, nepsat obyčejnou :D Nikdy jsem s pohankou nepřišla do styku, tak nevím, co a jak. Děkuji:)
    • Klára
      18. 3. 2021 | 08:44
      Dobrý den, na kaši se používá pohanka lámanka nebo je možné koupit přímo pohankovou kaši.

Podobné recepty

pohankova-polevka.jpg Ostatní

Pohanková polévka

Mrkev, petržel, celer, brambory a cibuli očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Do hrnce dáme zeleninu, pohanku a veškeré koření a zalijeme vývarem. Vše povaříme až bude zelenina měkká, vybereme koření a…

pohankove-rizoto_1.jpg Ostatní

Pohankové rizoto

Do hrnce dáme vařit pohanku dokud nezměkne (zhruba 10 – 12 minut), mezitím na oleji orestujeme na malé kousky nakrájenou mrkev, cibuli, prolisovaný česnek a žampiony nakrájené na plátky. Celou směs ochutíme…

Tip na recept

Zapečené kapustičky

Zapečené kapustičky

Kapustičky očistíme a dáme na 5 minut vařit do osolené vody (měly by být uvařené do poloměkka). Slaninu orestujeme na kousku másla a přidáme důkladně okapané kapustičky. Směs zalijeme smetanou a pár minut…

DOBRÝ KONTAKT K TÉMATU

POSLEDNÍ KOMENTÁŘE U ČLÁNKŮ

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Ovlivňuje bydlení naše duševní zdraví?

Skvělý článek, který připomíná, jak zásadní je prostředí, ve kterém žijeme, pro naše duševní zdraví. Právě v d...

Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?
Hodí se tepelné čerpadlo do starého domu?

Když jsme řešili vytápění našeho starého domu, tepelné čerpadlo bylo jednou z možností . :) Nakonec jsme šli d...

Doporučené recepty

Jednohubky s kaviárem

Předkrmy a chuťovky: Jednohubky s kaviárem

Smetanový sýr vyšleháme s créme fraiche a změklým máslem, mírně osolíme, opepříme a dáme do lednice asi na 30…

Svíčková Wellington

Hlavní jídla: Svíčková Wellington

Hovězí maso omyjeme, odblaníme a překrojíme na dvě poloviny. Osolíme, opepříme a osmahneme prudce na oleji ze…

Candát na másle

Hlavní jídla: Candát na másle

Candáta očistíme, na kůži několikrát nařízneme a do vzniklých otvorů vložíme na plátky nakrájené máslo. Candáta…

Cuketová polévka se smetanou

Polévky: Cuketová polévka se smetanou

V osolené vodě uvaříme očištěné brambory doměkka. V hrnci na másle osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájenou…